Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Liberec 1:1Liberec remizoval v Mladé Boleslavi a je dva body od sestupu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Luckassen 0 : 1
59. Ščuk 1 : 1
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav

Fotbalisté Liberce remizovali 1:1 v Mladé Boleslavi a v prvoligové tabulce se na dva body vzdálili sestupovému pásmu. Utkání 23. kola gólově otevřel už ve čtvrté minutě hostující Kevin Luckassen, alespoň bod zachránil Středočechům ve druhém poločase Jasmin Ščuk.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jiří Skalák z Mladé Boleslavi a Soune Soungole (vlevo) a Jiří Pimpara z Liberce.

Článek

Liberci se skvěle povedl úvod. Breznaník dostal na levé straně hodně prostoru a Luckassen ho měl po vydařeném centru mezi stopery ještě víc. V klidu tak mohl zamířit a už ve čtvrté minutě placírkou umístit míč do sítě.

Boleslav se postupně probírala a přebírala iniciativu, jenže její kombinace kazila spousta nepřesností. Na straně domácích tak přibývaly hlavně standardní situace, nikoliv nebezpečné momenty. Liberec naopak po rohovém kopu mohl náskok zvýšit, ale hlavičku Pokorného na čáře skvěle vyrazil brankář Hruška. Boleslav zakončila poločas trestným kopem Skaláka, jenž rozvlnil boční síť.

Vyrovnání domácích se zrodilo v 59. minutě, kdy hrál Slovan jen v deseti, protože po zranění Breznaníka nestihl včas vystřídat. A zrovna po jeho straně podnikl odvážný výpad Skalák, jeho rána byla sražena ke Ščukovi, který z hranice pokutového území napálil balon do branky.

Boleslav pak byla častěji na balonu, Liberec naopak podnikal nebezpečné protiútoky. Hosté měli možná více nebezpečných situací, ale ta nejnebezpečnější se zrodila na opačné straně. Míč v 88. minutě po hlavičce Wágnera už za překonaným brankářem Hroššem plachtil do sítě, ale dobře postavený Šural ho na čáře zastavil a zachránil svému týmu cenný venkovní bod.

23. kolo první fotbalové ligy:
FK Mladá Boleslav - Slovan Liberec 1:1 (0:1)
Branky: 59. Ščuk - 4. Luckassen. Rozhodčí: Zelinka - J. Paták, Jiřík. ŽK: Skalák - Bakoš, Šural, Fleišman. Diváci: 3230.
M. Boleslav: Hruška - Bořil, Navrátil, Koch, Končal - Štohanzl (46. Ďuriš), Ščuk - Zahustel, Vacek (84. Magera), Skalák - Wágner. Trenér: K. Jarolím.
Liberec: Hroššo - Sus, Pimpara, Pokorný, Fleišman - Soungole, Obročník (23. Bakoš) - Luckassen (89. Ndiaye), Delarge, Breznaník (60. Hadaščok) - Šural. Trenér: Vavruška.

Reklama

Související témata: