Hlavní obsah

Jablonec - Sparta 2:0Double Letenští neobhájí, ve čtvrtfinále poháru vypadli v Jablonci

MinutaMin. Tým Hráč Akce
22. Novák (penalta) 1 : 0
37. Kopic 2 : 0
Záznam online reportáže

Z obhajoby mistrovského double nebude nic. Pět bodů ztrácejí na Plzeň v lize, tam ještě naději na titul fotbalisté Sparty mají. V Poháru FAČR ovšem končí již ve čtvrtfinále. Po hubené domácí výhře 2:1 totiž nezvládli odvetu a v Jablonci prohráli 0:2. Pro Spartu je to první porážka v soutěžním utkání od prosincového krachu v Evropské lize v Bernu. Vyřazení obhájce trofeje je zasloužené, na Střelnici předvedla jeho pohárová sestava mizerný výkon.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Jablonce se radují z prvního gólu Filipa Nováka (uprostřed).

Článek
Fotogalerie

Stará fotbalová zákonitost se znovu potvrdila. První velkou šanci odvety měl v 19. minutě sparťan Krejčí, jenže po Konatého nabídce neuvěřitelně přestřelil odkrytou branku. Již o dvě minuty později toho Letenští hořce litovali. Kováč ve vápně stáhl Doležala a Novák nařízenou penaltu jistě proměnil.

V tu chvíli už postupoval Jablonec. Sparta mohla celkem brzy vyrovnat, jenže Matějovského technický lob přistál na břevně a Řezníček z dorážky hlavou olízl stejné místo konstrukce branky. Ne tak jablonecký Kopic, který potrestal Holkovu hrubku a ve 37. minutě zajistil Baumitu již dvoubrankové vedení.

Obhájce trofeje potřeboval dát gól, aby dovedl odvetu aspoň do penaltového rozstřelu. Proto se na hřiště brzy po přestávce dostal v úvodu odpočívající kapitán Lafata. Sparta sice zvýšila aktivitu, Jablonec si ale vedení bez větších problémů hlídal.

Trochu vzrušení přinesl až Lafatův přímý kop, gólman Hrubý střelu exjabloneckého kanonýra vytěsnil nad břevno. Žádný velký závěrečný tlak za vyrovnáním se nedostavil, naopak Jablonec hrozil rychlými kontry a oslavil sladký postup.

Odveta čtvrtfinále Poháru FAČR:
Baumit Jablonec - Sparta Praha 2:0 (2:0)
Branky: 22. z pen. F. Novák, 37. Kopic. Rozhodčí: Ardeleánu - Blažej, Urban. ŽK: Crnkič - Kováč, Vácha. Diváci: 2911. První zápas: 1:2, postupuje Jablonec.
Jablonec: V. Hrubý - M. Kysela (63. Romera), Pernica, Beneš, F. Novák - Greguš, Hübschman - Kopic, M. Pospíšil, Crnkič (75. Mingazov) - Doležal (89. Rossi). Trenér Šilhavý.
Sparta: Miller - J. Brabec, Kováč, Holek, Podaný (79. Schranz) - Vácha, Matějovský - Konaté (82. Picault), Dočkal, L. Krejčí (57.Lafata) - Řezníček. Trenér Lavička.

Reklama

Související témata: