Hlavní obsah

Třinec - Litvínov 0:2Stav série 3:4Ručinský a spol. to dokázali! Litvínov vyhrál v Třinci a slaví premiérový titul

MinutaMin. Tým Hráč Akce
53. Lukeš 0 : 1
60. Lukeš 0 : 2
Záznam online reportáže

Třinec
Aktualizováno

Hokejový Litvínov to dokázal! Ve své 56. sezóně mezi tuzemskou elitou vybojoval premiérový extraligový titul! Severočeši se oklepali ze dvou neproměněných mečbolů a sedmé rozhodující utkání finále play off vyhráli v Třinci 2:0, když oba góly zaznamenal v 53. minuté a pak v té závěrečné při power play domácích František Lukeš.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hráči Litvínova se radují z vítězství. S pohárem Martin Ručinský.

Článek
Fotogalerie

Hokejisté Litvínova oslavují mistrovský titul.

Ručinský kouří vítězný doutník.

Verva se musela obejít bez zraněných obránců Kubáta s Gulou a útočníků Piroše, a tak do sestavy poprvé v letošním play off naskočili zadák Frolo a forvardi Šrámek s Eberlem, který má stejně jako Hořava zařízen střídavý start z prvoligového Kladna.

Žádné vyčkávání, hned od úvodu se začalo pořádně zostra a už ve druhé minutě byli domácí blízko otevření skóre, jenže v přesilovce před brankou osamocený Irgl neuspěl ani nadvakrát a Francouz pak lapil i dorážky Plíhala. Po uplynutí Ručinského trestu se zase hnal na třineckého gólmana Hrubce Petružálek, jeho zakončení ale postrádalo důraz.

V šesté minutě stálo při Severočeších štěstí, když Hrňa orazítkoval tyčku. Kliku pak ale měli i domácí. Hrubec totiž při jednom ze zákroků přišel o hokejku a moc se mu ulevilo, že následná dorážka Hübla jen o pár centimetrů minula jeho branku. V té době už hráli Oceláři bez Irgla, který odstoupil, když ho Šrámek zasáhl kotoučem do oblasti krku, a do hry se vrátil až v průběhu třetí třetiny.

Hrňův gól kvůli úmyslnému kopnutí puku neplatil

V samém závěru úvodního dějství vzal pří přečíslení odpovědnost na sebe Jánský, ale neuspěl. Hned po první změně stran tečoval nepovedenou střelu Adamského Orsava, těsně ale minul. Ve 26. minutě se hnal na Hrubce Petružálek, Doudera ho ale na poslední chvíli dostihl a puk mu vypíchl.

Skóre tak dál zůstávalo bezbrankové, druhá polovina prostřední třetiny však byla v režii Třineckých. Klepiš s pukem na holi obkroužil branku, Francouz se ale včas přesunul k druhé tyči a betonem kotouč vykopl. A domácím pak nevyšly ani dvě totožné akce s přihrávkami zpoza brány, neboť Adamský i Doudera pálili do připraveného gólmana Vervy.

Ve 42. minutě byl blizoučko prvnímu gólu Ručinský, který se ocitl sám před Hrubcem, při bekhendovém zakončení mu ale puk přeskočil hokejku a nezamířil tak přesně. Na opačné straně zase pelášil na branku z levého křídla po chybě Chemiků ve středním pásmu Dravecký, zamířil však jen do Francouzovy vyrážečky.

Ve 46. minutě už se vyprodaná Werk aréna z gólu radovala, jenže předčasně. Plíhal po obkroužení branky vypálil do horní tyčky, od které se puk odrazil před čáru. Za ni ho sice dostal Hrňa, jenže úmyslným kopnutím bruslí, a tak rozhodčí rozpažili a gól neuznali ani po konzultaci s kolegy u videa. V tutovce pak neuspěl ani Polanský, na kterého po objetí klece zívala odkrytá branka, jenže ji minul.

Lukeš zmrazil Werk arénu

A pak to přišlo! Střelu litvínovského Skleničky sice domácí zblokovali, puk si ale našel Lukeš a v čase 52:54 propálil Hrubce a zmrazil Werk arénu. Třinec se nadechl k závěrečnému náporu, na Francouze mířil jeden projektil za druhým, ale litvínovský gólman odolával.

Minutu před třetí sirénou mohl naopak přidat pojistku Ručinský, v sólovém úniku ale zamířil jen do gólmanovy lahve ležící na víku brány. Pětačtyřicet vteřin před koncem základní hrací doby sáhli domácí ke hře bez brankáře, vyrovnat se jim ale nejenže nepodařilo, do odkryté branky naopak po příhře Hübla zamířil Lukeš a odstartoval litvínovské oslavy.

Finále play off hokejové extraligy - 7. zápas:
HC Oceláři Třinec - HC Verva Litvínov 0:2 (0:0, 0:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 53. Lukeš, 60. Lukeš (Hübl, Petružálek). Rozhodčí: Hejduk, Hribik - Lederer, Tošenovjan. Vyloučení: 4:2. Bez využití. Diváci: 5200 (vyprodáno). Konečný stav série: 3:4.
Třinec: Hrubec - Hrabal, Klesla, Nosek, Linhart, Trončinský, M. Doudera, Galvas - Irgl, Klepiš, Dravecký - Orsava, Polanský, Adamský - Hrňa, Plíhal, Ružička - Cienciala, Marek Růžička, Matuš. Trenéři: Kalous a Varaďa.
Litvínov: Francouz - Chaloupka, Frolo, F. Pavlík, Z. Sklenička, Štindl, T. Pavelka - Jánský, Hübl, Lukeš - Petružálek, R. Hanzl, Ručinský - Martynek, Šrámek, Trávníček - Eberle, Jurčík, M. Hořava ml. Trenéři: Rulík a M. Hořava st.

Reklama

Pavouk - Extraliga play off 2015

  • Předkolo

  • Mladá Boleslav - logo Mladá Boleslav Plzeň - logo Plzeň
    3 : 1
  • Pardubice - logo Pardubice Vítkovice - logo Vítkovice
    3 : 1
  • Čtvrtfinále

  • Oceláři Třinec - logo Oceláři Třinec Mladá Boleslav - logo Mladá Boleslav
    4 : 1
  • Sparta - logo Sparta Hradec Králové - logo Hradec Králové
    4 : 0
  • Litvínov - logo Litvínov Pardubice - logo Pardubice
    4 : 1
  • Brno - logo Brno Zlín - logo Zlín
    4 : 3
  • Semifinále

  • Oceláři Třinec - logo Oceláři Třinec Sparta - logo Sparta
    4 : 2
  • Litvínov - logo Litvínov Brno - logo Brno
    4 : 1
  • Finále

  • Oceláři Třinec - logo Oceláři Třinec HC VERVA Litvínov - logo HC VERVA Litvínov
    3 : 4
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články