Hlavní obsah

I oddaný fanoušek se podepsal pod titul. Litvínovu zaplatil let do Třince

Aktualizováno

Zatímco hokejisté Třince ke všem venkovním zápasům finálové série cestovali mezi Ostravou a Prahou letecky, Litvínovští nasedali u svého zimního stadiónu do autobusu a vydávali se na úmornou sedmihodinovou cestu do Slezska. Tedy až do rozhodujícího sedmého duelu. Před ním využili rovněž letecké dopravy, ne ovšem proto, že by ji zafinancoval klub. Vděčí za to jednomu svému oddanému fanouškovi z jižních Čech.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Fanoušci Litvínova při sedmém finále v Třinci.

Článek
Fotogalerie

Hokejisté Litvínova oslavují mistrovský titul.

Ručinský kouří vítězný doutník.

„Nechtěl bych ho jmenovat, ale klobouk dolů před ním. Fandí nám už čtyřicet let a řekl, že i kdyby ta cesta měla stát milión, tak nám ji zaplatí," řekl po zápase obránce a místopředseda představenstva litvínovského klubu Jiří Šlégr.

Chemici tak před vyvrcholením série mohli pošetřit síly, cestu si totiž zkrátili o čtyři hodiny.

„Onen fanoušek mi říkal, že nám strašně přeje a konečně vidí, že se v Litvínově dělá obrovský kus práce a je tam velký posun. Dělá mu to prý radost, takže nám chtěl touhle formou vzkázat podporu," vyprávěl Šlégr, který do play off kvůli problémům se zády nezasáhl a litvínovské tažení za historickým titulem sledoval ze střídačky jako spolupracovník trenérů Rulíka s Hořavou.

Reakci svého dlouholetého fanouška zaplatit letadlo si pochvalovali i samotní hráči. „Byl to obrovský zážitek, v české extralize to nemá obdoby. Musím těm, kdo se o to zasloužili, poděkovat. Někdo se snad doslechl, že Třinec létá na zápasy, a když Litvínov dlouho nebyl takhle blízko titulu, tak to zařídil i pro nás. Z Litvínova jsme byli za tři hodiny v Třinci, ta cesta byla úžasná a nesrovnatelná se sedmi hodinami v autobuse, z něhož jsme vylezli rozlámaní," řekl za všechny své spoluhráče brankář Pavel Francouz.

Klub zatím tají totožnost člověka, který peníze na letadlo poskytl. "Na zaplacení letu mužstva do Třince se podílely dva subjekty. Jeden člověk z jižních Čech, letitý fanoušek Litvínova, a jedna firma. Jméno a název je předčasné zveřejňovat, protože není ještě všechno vyřešené. Kdyby tomu tak bylo, hned bychom to uveřejnili na našem webu," řekl na dotaz Sport.cz a Práva tiskový mluvčí Severočechů Vladimír Novotný.

O tom, jak se prozatím tajemnému dárci Litvínov odvděčí, zatím Novotný neví. "Podrobnosti jsou v řešení. Zatím není nic jasného a nového. Teď na to není vhodná doba, pár hodin po sezóně a bezprostředně při oslavách titulu," prohlásil Novotný.

Reklama