Hlavní obsah

Budějovice - Hradec 2:2Budějovice stihly vyrovnat, na jaře poprvé bodovaly

MinutaMin. Tým Hráč Akce
31. Vaněček 0 : 1
44. Čermák 0 : 2
66. Varadi 1 : 2
88. Volešák (penalta) 2 : 2
Záznam online reportáže

České Budějovice

V souboji dvou posledních týmů fotbalové Synot ligy remizovaly ve 25. kole České Budějovice s Hradcem Králové 2:2. Za hosty skórovali v prvním poločase David Vaněček a Aleš Čermák, za domácí se po přestávce trefil Adam Varadi a v závěru vyrovnal z penalty Ladislav Volešák. Jihočeši tak po osmi porážkách za sebou prvně bodovali. Remíza se ovšem nejeví příliš výhodně ani pro jeden z týmů ze dna tabulky.

Článek

Zápas byl v první půli vyrovnaný jen v úvodních minutách. Nejprve se do dobré příležitosti propracoval hradecký Pavel Dvořák. Dokázal se uvolnit v pokutovém území, z otočky vystřelil, ale Fryšták jeho pokus kryl. Vzápětí si vypracovali šanci i domácí. Na roh Benáta si naběhl kapitán Lengyel, hlavou se opřel do míče, ale balón skončil jen na tyči.

Od té doby byl po zbytek první části lepší Hradec Králové. Ráz utkání pak změnila 31. minuta, kdy se hosté dostali do vedení. Jihočeši nedokázali ve vlastním pokutovém území odkopnout míč, tak se do něj opřel Vaněček a střelou k tyči skóroval. Českobudějovičtí po inkasované brance evidentně znervózněli a začali hromadit chyby.

Ve 42. minutě zastavil zhruba 25 metrů před brankou pronikajícího Malinského Novák faulem, za což viděl žlutou kartu. Tvrdší trest pro domácí však přišel o pár desítek vteřin později. Hradec Králové dlouho čekal se zahráváním standardní situace, než se správně postavila zeď Jihočechů. Čermák pak levačkou překvapil brankáře Fryštáka a přidal druhý gól hostujícího týmu.

Volešák v závěru srovnal

Jihočeši se po přestávce pokusili zažehnat porážku snahou o ofenzivní fotbal. Dlouho si však počínali zbrkle ve finální fázi. Až v 66. minutě dostal Varadi od obránců Východočechů dost prostoru a snížil. V jednom z brejků hostů mohl přidat další gól Malinský, ale ve velké příležitosti nepřekonala Fryštáka.

Domácí tak dostali šanci a nakonec se dočkali i vyrovnání. V 88. minutě fauloval Plašil Nováka a Volešák z penalty překonal Koubka a ukončil tak čekání Českých Budějovic na první jarní bod. Poslední Jihočeši tak mají na kontě stejně jako předposlední Hradec 19 bodů a od příček zajišťujících záchranu je dělí šest bodů.

25. kolo fotbalové Synot ligy:
Dynamo České Budějovice - FC Hradec Králové 2:2 (0:2)
Branky: 66. Varadi, 88. Volešák z pen. - 31. Vaněček, 44. Čermák. Rozhodčí: Příhoda - Mokrusch, Caletka. ŽK: Novák, Varadi, Kalod - P. Černý, Čermák, Plašil. Diváci: 1789.
Č. Budějovice: Fryšták - Janotka (66. Kalod), Lengyel, P. Novák, Machovec - Pešek, Benát, Řezáč, Chrien (46. Volešák), Funda (57. Michal Škoda) - Varadi. Trenér: Cipro.
Hradec Králové: T. Koubek - Holeš, Križko, Chleboun, Plašil - Štípek (77. Halilovič), P. Černý, Čermák (87. Rolko), Malinský (83. Shejbal) - P. Dvořák, Vaněček. Trenér: Barborík.

Reklama