Hlavní obsah

Ostrava - Příbram 0:0Ostrava v nudném fotbalovém představení remizovala s Příbramí

Zápas fotbalistů Ostravy a Příbrami skončil ve 26. kole bezbrankovou remízou. Baník před nejnižší domácí návštěvou sezony (2311) jen zvýraznil svou jarní mizérii a na Bazalech posedmé v řadě nedokázal zvítězit. Příbram se navzdory nepřesvědčivému výkonu dočkala pátého zápasu bez porážky za sebou a zůstává ve hře o účast v pohárové Evropě.

Článek

Příbram přijela na Bazaly bez útočníka Bednáře a nepředvedla výkon hodný aspiranta na poháry. Ačkoliv ani Baník po dvou ostudných představeních s Jihlavou a Slováckem znovu nerozdával fotbalovou radost, byl nebezpečnější.

Přinejmenším akce z 12. minuty po gólu volala: i když Sukup se po krásném Kukecově pasu mezi beky spíše ukopl než přihrával, Narh už měl před sebou na malém vápně jen bránu bez gólmana, ale trefil na brankové čáře stojícího Zápotočného. Už za pár vteřin se na hosty snášela další pohroma, ale Kelemen pravou rukou tak tak stáhl povedenou hlavičku De Azeveda.

Jinak to byla ale spíše přetlačovaná mezi oběma šestnáctkami. Příbram zhruba po půlhodině získala územní převahu, ale její finální fázi byla tristní. I přesto, že s míčem na noze zleva několikrát směrem na Pavlenku šel v aktuálně výborné formě hrající nejlepší příbramský střelec Zeman, žádné nepříjemnosti pro Ostravu z toho nebyly.

Fotbal bez chuti, náboje i atmosféry snad ani nemohl skončit jinak než bezgólovou remízou. Domácí si ve druhé půli vytvořili tři náznaky možností, jenomže Kouřil po Mišákově rohu svoji hlavičku v 58. minutě neumístil mezi tyče a patřičnou razanci neměl o deset minut nato ani Kukecův pokus z velkého vápna. Pět minut před koncem pak mohl zápas rozuzlit Soukup, ale z dobré střelecké parkety vysoko přestřelil.

Středočeši pár závěrečných minut museli zvládnout bez vyloučeného Krameše, který za faul na útočné polovině dostal druhou žlutou kartu, ale v krátké přesilovce už se Baník k ničemu nedostal.

26. kolo první fotbalové ligy:
Baník Ostrava - 1. FK Příbram 0:0
Rozhodčí: Franěk - Vlasjuk, Antoníček. ŽK: Mišák, Narh - Krameš. ČK: 89. Krameš (Příbram). Diváci: 2311.
Ostrava: Pavlenka - Štěpán (46. Sivrič), Frydrych, Kouřil, Lučič - Jirásek, Mišák (79. Šašinka), Kukec - Narh (68. Holzer), De Azevedo, Sukup. Trenér: Frňka.
Příbram: Kelemen - Nitrianský, Hájovský, Zápotočný, Matějů - Krameš, Hnaníček - Moulis (70. Jiří Mareš), Suchan (79. Fořt), Zeman - Pilík (87. Tregler). Trenér: Tobiáš.

Reklama

Související témata: