Hlavní obsah

Plzeň - Slovácko 4:0Plzeň zničila Slovácko do přestávky, pak zápas snadno kontrolovala

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Kerbr (vlastní) 1 : 0
34. Kovařík (penalta) 2 : 0
74. Mahmutovič 3 : 0
85. Mahmutovič 4 : 0
Záznam online reportáže

Jistotu prvního místa minimálně do příští soboty mají fotbalisté Plzně, kteří v sobotu při utkání 26. kola nejvyšší soutěže doma bez problémů přehráli Slovácko. Do souboje s pražskou Spartou, nejbližším pronásledovatelem, tak Viktoria půjde za týden na Letné s tříbodovým náskokem za předpokladu, že Pražané zvítězí v neděli na hřišti Mladé Boleslavi.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Jan Kovařík z Plzně dává gól z penalty brankáři Slovácka Milanu Hečovi.

Článek

Plzeňští šli proti Slovácku bleskově do vedení. Po rohovém kopu Kovaříka v páté minutě se po míči marně natahovali plzeňský útočník Holenda i brankář Heča, přes které míč propadl na rameno hostujícího záložníka Kerbra, od něhož se odrazil do vlastní branky - 0:1.

Západočeši pak zápasu jasně dominovali. Výborně hrající Holenda připravil dvě tutové palebné pozice pro Koláře, jenže domácí záložník mířil mimo branku. Střelu Rajtorala po rohovém kopu Kovaříka dokázali hostující obránci zablokovat stejně jako podobný signál zakončený Limberským, a tak byl Heča v klidu.

Po půlhodině hry mohl pojistku na vedení Západočechů obstarat Hubník, po přiťuknutí balónu Vaňkem však nedokázal míč usměrnit z malého vápna mezi tyče. Ligový lídr však získal klid už o tři minuty později, kdy Mezlík v pokutovém území strhl Pilaře a po druhé žluté kartě musel do sprch. Z nařízené penalty zajistil Kovařík Plzni dvoubrankový náskok.

Plzeň přesilovku využila

Slovácko nebylo nebezpečné v plném počtu, natož oslabené o jednoho muže. Slibně vyhlížející střelecký pokus Kerbra dokázali domácí obránci zablokovat a po Rajtoralově podklouznutí se Slovácko samo vytlačilo zdlouhavou rozehrávkou z ideální pozice, tudíž Kozáčik zůstal bez práce.

Už dvě minuty po obrátce mohl plzeňský náskok navýšit po Kolářově pasu z levé strany Pilař, ale ve vyložené pozici trefil jen brankáře Heču. Západočeši s přehledem zápas kontrolovali. Prakticky se hrálo jen na polovině odevzdaného Slovácka.

Viktoria měla dostatek prostoru pro kombinaci, dostávala se do slibných střeleckých pozic, ale jejím hráčům chyběla přesnost. Hořavu vychytal Heča, Vaněk hlavičkoval do břevna. Po luxusní kombinaci Koláře s Kovaříkem pak Mahmutovič v 72. minutě sám před prázdnou brankou pálil jen do tyče. Po dalším přiťuknutí od Koláře pak sám proti Hečovi už plzeňský útočník nezaváhal. Po Kovaříkově milimetrovém pasu z levé strany pak nikým nekrytý Mahmutovič na malém vápně zasadil hostům čtvrtý úder.

26. kolo první fotbalové ligy:
Viktoria Plzeň - 1. FC Slovácko 4:0 (2:0)
Branky: 74. a 85. Mahmutovič, 5. vlastní Kerbr, 34. Kovařík z pen. Rozhodčí: Lerch - Wilczek, Blažej. ŽK: Mezlík, Valenta, Diviš. ČK: 33. Mezlík (všichni Slovácko). Diváci: 11 105.
Plzeň: Kozáčik - Rajtoral, R. Hubník, Procházka, Limberský - Vaněk (81. Hrošovský), Hořava - Pilař (73. Petržela), D. Kolář, Kovařík - Holenda (69. Mahmutovič). Trenér: M. Koubek.
Slovácko: Heča - Reinberk, Mezlík, Košút, Šimko - Valenta, Havlík - Hlúpik, Trávník (82. Kalouda), Kerbr (79. Galuška) - Diviš. Trenér: Habanec.

Reklama

Související témata: