Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Sparta 2:3Boleslav další senzaci nesvedla, Sparta udržela šanci na titul

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Zahustel 1 : 0
50. Kadlec 1 : 1
66. Kadlec (penalta) 1 : 2
75. Kadeřábek 1 : 3
87. Wágner 2 : 3
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav

Před týdnem zvítězili v Plzni a hned poté doma mohli obrat také Letenské. Fotbalisté Mladé Boleslavi v posledním utkání 26. kola Synot ligy nakonec podlehli Spartě 2:3 a další senzaci v bitvě o titul nesvedli. Pražané ztrácejí před vzájemným duelem s Viktorií v příštím kole na lídra tři body a nadále mají situaci ve svých rukou - v případě aspoň dvougólového vítězství nad Plzní...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zraněný záložník Sparty Lukáš Mareček opouští trávník v Mladé Boleslavi.

Článek

Vrátí se do sestavy Letenských po vypršení trestu reprezentant Vácha, nebo v ní zůstane Mareček, který ho minule zdatně zastoupil? Nakonec se do základní jedenáctky vešli oba, protože Sparta se musela obejít bez zraněného špílmachra Matějovského.

Brzy měla ještě větší starosti. Bořil v první šanci ve vápně sáhl na Kadlece, ale nepískalo se. Hned ve 4. minutě pak udeřili domácí. Bartl odcentroval, Zahustel přeskočil Costu a hlavou otevřel skóre. O chvíli později Štěch lapil další šanci Ďurišovi. Ve 14. minutě pak dohrál právě Mareček, jehož Magera trefil do kolena, způsobil mu krvavé zranění a Sparta musela střídat.

Až Costova prudká střela po zemi, s níž si Hruška poradil, připomněla, že Letenští hrají o obhajobu titulu. Rychlý brejk pak Kadlec nedotáhl finální přihrávkou. Boleslav byla v zakončení nebezpečnější, Štěch musel vytáhnout další zákrok proti tutovce Ďuriše. A když na druhé straně míč sedl Váchovi, efektním zákrokem se blýskl také Hruška. Ve 38. minutě pak tribuny znovu skandovaly jméno gólmana, který zázračně vyrazil Lafatovu hlavičku zblízka.

Pět minut po přestávce naděje Sparty ožily. Konaté odcentroval ze strany a Kadlec ve skluzu usměrnil míč do protipohybu brankáře. Hruška nicméně perlil dál, hned vzápětí zkazil další gólovou radost Lafatovi.

Drama pokračovalo další zápletkou. Zahustel v 65. minutě podruhé skóroval, ale rozhodčí mu odpískal faul na brankáře a gól neplatil. A o minutu později dostala Sparta po faulu Křapky na Dočkala výhodu penalty. Kadlec ji proměnil a svou druhou brankou skóre otočil.

Když pak Zahustel zahodil obrovskou šanci a Kadeřábek naopak po Dočkalově asistenci vedení Pražanů pojistil, zdálo se, že je o vítězi rozhodnuto. Střídající Wágner ovšem ještě snížil a držel hosty v napětí do poslední chvíle.

Fotbalová Synot liga - 26. kolo:
FK Mladá Boleslav - Sparta Praha 2:3 (1:0)
Branky: 4. Zahustel, 87. Wágner - 50. a 67. (druhá z pen.) Kadlec, 75. Kadeřábek. Rozhodčí: Marek - Dobrovolný, Caletka. ŽK: Štohanzl, Ščuk, Kysela, Křapka - Brabec.
Ml. Boleslav: Hruška - J. Kysela, Křapka, Koch, Bořil - Ščuk, Štohanzl (81. Kúdela) - Zahustel, Ďuriš (81. Wágner), Bartl - Magera. Trenér Jarolím.
Sparta: Štěch - Kadeřábek (82. Kováč), J. Brabec, Holek, Costa (68.Podaný) - Mareček (15. Konaté), Vácha - Kadlec, Dočkal, L. Krejčí - Lafata. Trenér Ščasný.

Reklama

Související témata: