Hlavní obsah

Norsko - Bělorusko 2:3Slovenské sny o postupu jsou pryč. Bělorusko vyhrálo, ve čtvrtfinále vyzve Kanadu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Kaljužnyj 0 : 1
30. Korobov 0 : 2
33. Kosticyn 0 : 3
33. Thoresen 1 : 3
46. Nörstebö 2 : 3
Záznam online reportáže

Slovenské sny o medaili na hokejovém MS v Česku jsou definitivně pryč. Bělorusové totiž ve svém závěrečném zápase ve skupině B porazili Nory 3:2 a Slováci už je ani v případě večerní výhry nad USA nemůžou ze čtvrté příčky sesadit. Turnaj tak pro ně dnes skončí, Bělorusko se naopak může těšit na čtvrtfinálový duel s dosud suverénní Kanadou.

Foto: Laszlo Balogh, Reuters

Norský hokejista Alexander Bonsaksen ztratil helmu po souboji s Bělorusem Sergejem Kosticinem.

Článek
Fotogalerie

Bělorusko mělo na obnovu sil po vyčerpávající bitvě s Finskem pouhých 17 hodin, ale spekulace o únavě rozehnalo rychlým vedoucím gólem. Zásluhou své nejproduktivnější řady rozebralo v první přesilové hře norský čtyřlístek křížnými pasy a Kaljužnyj svým pátým gólem překonal Haugena.

Fauly se dnes Norům šeredně vymstily. Soupeř jim v přesilovkách přidal v prostředním dějství další dva zásahy a oba znovu zařídila formace s bratry Kosticynovými a Kaljužným. Ve čtyřminutové početní výhodě švihem zavěsil Korobov a při další hře pět na čtyři skóroval i Andrej Kosticyn.

Postupový sen Slováků se tím definitivně rozplynul. Namáhavý duel s Finskem však v závěru Bělorusy přece jenom dohnal a z jasného průběhu bylo malé drama. Thoresen a Nörstebö snížili na rozdíl jediné branky, ale v posledních 14 minutách se už navzdory výraznému tlaku na více nevzmohli.

Mistrovství světa v hokeji:
Skupina B (Ostrava):
Norsko - Bělorusko 2:3 (0:1, 1:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 33. Thoresen (M. Olimb, Hölös), 46. Nörstebö (M. Olimb, Thoresen) - 8. Kaljužnyj (S. Kosticyn, A. Kosticyn), 30. Korobov (S. Kosticyn, Kaljužnyj), 33. A. Kosticyn (Kaljužnyj, Stěpanov). Rozhodčí: Hodek (ČR), Vinneborg (Švéd.) - Carnathan (USA), Mills (Kan.). Vyloučení: 7:4. Využití: 0:3. Diváci: 8812 (vyprodáno).
Norsko: Haugen - Höllos, Tollefsen, Nörstebö, Trygg, Sörvik, Bonsaksen - M. Olimb, Ask, Thoresen - Rosseli Olsen, K. Olimb, Bastiansen - Forsberg, Martinsen, Dahlström (41. Trettenes) - Röymark, Stene, Roest. Trenér: Roy Johansen.
Bělorusko: Lalande - Usenko, Korobov, Stasenko, Jevenko, Šinkevič, Goroško, Lisovec - A. Kosticyn, Kaljužnyj, S. Kosticyn - Drozd, Stas, Gavrus - Stěpanov, Kovyršin, Kulakov - Děmkov, Volkov, Kitarov - Jefimenko. Trenér: Dave Lewis.

Reklama

Související témata: