Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Jablonec 1:1Mladá Boleslav neudržela vedení, Jablonci se vzdaluje Liga mistrů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Magera 1 : 0
69. Mingazov 1 : 1
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav

Fotbalisté Mladé Boleslavi remizovali v utkání 28. kola první ligy doma s Jabloncem 1:1. V souboji čtvrtého celku tabulky se třetím vedli domácí po gólu Lukáše Magery, ale Ruslan Mingazov zajistil Severočechům alespoň bod. Mladá Boleslav tak dvě kola před koncem sezony má na čtvrtém místě zaručujícím postup do Evropské ligy stále jen dvoubodový náskok na Příbram.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Ruslan Mingazov (vlevo) z Jablonce a Daniel Bartl z Boleslavi.

Článek

Smutnější však může být Jablonec, který má už minimální šanci na druhé místo v tabulce zaručující postup do předkola Ligy mistrů. Spartě totiž k jeho udržení stačí v posledních dvou kolech získat jediný bod.

Oba soupeři se v minulých dnech potkaly ve dvou zápasech semifinále Poháru FAČR, a tak se neměli moc čím překvapit. Oba trenéři se však o to pokusili alespoň menšími změnami v sestavě. Především jablonecké nasazení Masopusta na pravý kraj obrany se příliš nečekalo.

Mladá Boleslav byla aktivnější. Střelecké pokusy Skaláka ještě neuspěly, ovšem ve 13. minutě propadlo autové vhazování až k Magerovi, který se obtočil kolem obránce a z úhlu vystřelil. Jeho rána překvapila gólmana Hrubého, který nepředvedl jistý zákrok, a domácí vedli. Za Jablonec se snažil srovnat Kopic, který šel z úhlu sám na Hrušku, ale trefil jen boční síť.

Ještě před poločasem musel střídat domácí Ďuriš a Mladá Boleslav přešla na hru se dvěma vysokými útočníky Magerou a Wágnerem. Gólman Jablonce Hrubý neměl svůj den a chybným odkopem nabídl šanci Zahustelovi, který ji však nevyužil. Hrubý však na chyby doplatil poločasovým střídáním a do hry tak zasáhl čtyřicetiletý Špit, který v lize chytal naposledy téměř před rokem. Hosty ale podržel při šanci Zahustela.

V 69. minutě srovnal Mingazov, který zůstal ve vápně nepokrytý a po centru Crnkiče hlavičkoval přesně. Rychle mohl vrátit Mladé Boleslavi vedení Zahustel, ale v jasné šanci znovu nevyzrál na Špita. Gólmanský veterán pak udržel bod pět minut před koncem, když si poradil i s únikem Vacka. Ovšem i na druhé straně podržel domácí gólman, když Hrušku nepřekonal v dobré šanci po rohovém kopu střídající útočník Doležal.

28. kolo první fotbalové ligy:
FK Mladá Boleslav - Baumit Jablonec 1:1 (1:0)
Branky: 13. Magera - 69. Mingazov. Rozhodčí: Královec - Kotík, Nádvorník. ŽK: Křapka, Ščuk, Bartl - Greguš. Diváci: 1570.
Ml. Boleslav: Hruška - Kysela, Křapka, Kúdela, Bořil - Ščuk, Štohanzl - Zahusel, Skalák (56. Bartl) - Ďuriš (33. Wágner), Magera (72. Vacek). Trenér: K. Jarolím.
Jablonec: Hrubý (46. Špit) - Masopust, Pernica, Beneš, F. Novák - Hübschman, Greguš (46. Doležal) - Kopic, M. Pospíšil, Mingazov (87. Čížek) - Crnkič. Trenér: Šilhavý.

Reklama

Související témata: