Hlavní obsah

Arsenal si Rosického nechá ještě rok! Aby mezi Kanonýry uvedl Čecha...?

jis, dosSport.cz
Aktualizováno

Rázný konec všem dohadům. A také dost překvapivý. Kapitán české fotbalové reprezentace Tomáš Rosický si o další rok prodlouží angažmá v londýnském Arsenalu! Klub na něj uplatnil opci, a tak všichni další zájemci ostrouhali. Podle zákulisních informací je Rosického setrvání předzvěstí přestupu brankáře Petra Čecha z Chelsea na Emirates Stadium. Rosický by měl krajanovi pomoci v rychlé aklimatizaci mezi Kanonýry.

Foto: Profimedia.cz

Tomáš Rosický strávil převážnou část letošního ročníku na lavičce náhradníků Arsenalu. Dres Kanonýrů oblékne i v příští sezóně.

Článek

„Situaci má v rukou Arsenal. Má na mě ještě opci," odpovídal čtyřiatřicetiletý kapitán fotbalové reprezentace Tomáš Rosický na spekulace ohledně jeho příštího angažmá.

Varianta, která se vzhledem k malé vytíženosti záložníka během jara zdála nejméně pravděpodobná, se stala skutečností. Arsenal prodloužil s Tomášem smlouvu o další rok.

„Ano, uplatnili jsme na Rosického opci na příští sezónu," potvrdil během páteční dopolední tiskové konference před nedělním ligovým zápasem s West Bromwichem kouč Arséne Wenger.

Rosický působí v Arsenalu od roku 2006, v této sezóně odehrál jen 24 zápasů a dal tři góly. Od začátku března nastoupil jen jednou v základní sestavě, naposledy si zahrál ve středu deset minut proti Sunderlandu.

Zdánlivě nelogický zájem Arsenalu o málo vytíženého hráče má podle informací z Londýna svůj důvod. Kanonýři mají eminentní zájem o přestup brankáře Petra Čecha z konkurenční Chelsea - a pokud by k pikantnímu transferu došlo, Rosický by měl kolegovi z národního týmu usnadnit adaptaci mezi Kanonýry.

Podle Wengera však Rosický nebude hrát v případném Čechově přestupu roli. "Na tohle své hráče nevyužíváme," řekl kouč.

Sbírka nebude, návrat do Sparty se odkládá

Malý Mozart nedávno připustil, že v zimě o odchodu z Arsenalu vážně uvažoval. Není tajemstvím, že vedle nabídek z Evropy ho láká také americká MLS. A jeho návrat na Letnou si vysnila také mateřská Sparta.

„Pokud bude Tomáš zdravý, tak věřím, že se do Sparty vrátí. Otázkou pouze je, kdy," prohlásil nedávno majitel klubu Daniel Křetínský a fanoušci mu dokonce nabídli, že na návrat kapitána národního týmu na Letnou finančně přispějí!

Arsenal jejich sen zhatil, sbírku mohou minimálně o rok zase odložit.

"Už od minulého měsíce jsme domluveni, že Tomáš zůstavá v Arsenalu. Je to rozhodnutí obou stran," řekl ČTK fotbalistův manažer Pavel Paska. "Tomáš tak nastoupí v Arsenalu do přípravy pro příští sezónu. Bude to jeho desátý rok a není moc hráčů, kteří by v Arsenalu vydrželi deset let," poukazuje Paska s tím, že odmítl nabídky ze Saúdské Arábie, Spojených arabských emirátů, Kataru či USA.

Reklama

Související témata: