Hlavní obsah

Plzeň - Příbram 5:2Plzeň po půli zabrala, takže mistrovská korunovace měla patřičný lesk

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Bednář 0 : 1
31. Holenda 1 : 1
39. Zápotočný 1 : 2
55. Pilař 2 : 2
59. Holenda 3 : 2
68. Kolář 4 : 2
87. Kolář 5 : 2
Záznam online reportáže

Plzeň

Oslavy třetí mistrovské korunovace během posledních pěti let si fotbalisté Plzně nakonec nepokazili. Zápas závěrečného kola s Příbramí začali sice hodně rozpačitě a se Středočechy snažícími se udržet při životě mihotavou naději na účast v pohárové Evropě po první půli prohrávali, po změně stran ovšem vyburcoval Pilař spoluhráče k výkonu hodnému šampiónů. Viktoria skóre promptně otočila, takže na posledních deset minut nastoupil za ovací publika i loučící se Horváth, aby si jasnou výhru a oslavy užil přímo na trávníku.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Fotbalisté Plzně se radují z gólu proti Příbrami v posledním kole Synot ligy.

Článek

Tak snadno příbramský Bednář ke gólu už hodně dlouho nepřišel. Domácí stoper Hejda se před vlastní šestnáctkou chytil za obličej a přestal hrát, na což ovšem hlavní sudí Franěk nereagoval, takže nechal Bednáře nejen v akci pokračovat, ale i střílet.

Koubek se vztekal marně

Pochopitelně že Bednář nabídnutou možností nepohrdl. Zápas tak ještě ani pořádně nezačal a Příbram už na hřišti Plzně nachystané na mistrovské oslavy vedla. Trenér Koubek vyletěl z lavičky a vztekal se, protože takhle si korunovaci nepředstavoval, trvalo ovšem čtvrthodiny, než ho hráči vyslyšeli a začali alespoň trochu hrát.

Ovšem jen trochu, protože rychlost jim chyběla, přesná kombinace a přenášení hry rovněž, o důrazu, nápadech, momentu překvapení vůbec nemluvě. Prostě, ani odlesk výkonu hodného mistra,

Proto také hosté drželi vedení a sami hrozili z rychlých výpadů. Po půlhodině měl dokonce mladík Matějů po výměně míče s Bednářem blízko k tomu, aby vedení zvýšil, jenže se střelou spěchal až příliš a Kozáčik jeho šanci zlikvidoval.

Za promarněnou příležitost Příbram zaplatila, neboť čtyři minuty poté naskočil na Kovaříkův centr Holenda a hlavou skóre srovnal. Zápotočný, který ho neuhlídal, však ještě před přestávkou své zaváhání odčinil. Rovněž hlavou, stejně jako Hejda za okázalého nezájmu obránců, kteří mu po standardní situaci a centru Zemana ponechali dostatek prostoru i volnosti.

Pilař spoluhráče vyburcoval

Teprve po půli jako by domácím došlo, že budou po zápase přebírat pohár a medaile a že by bylo záhodně přidat, pokud nemají mít oslavy trapnou pachuť. Tedy, došlo to hlavně Pilařovi, který spoluhráče vyburcoval. Výkonem i vyrovnávacím gólem.

Holenda přidal parádními nůžkami aspirujícími na trefu měsíce promptně další branku, takže Plzeň skóre otočila a za výhrou už kráčela s přehledem a jistotou. Zvláště, když Kolář vedení pojistil. V tu ránu začal mistry fotbal bavit a konečně rozehráli partii hodnou šampióna. Však si také za své akce vysloužili aplaus na otevřené scéně.

Příbram sice ještě zkusila vzdorovat, Zeman trefil spojnici břevna s tyčí, jenže všechno už byla jedna velká marnost. Snění o cestě do pohárové Evropy se rozplynulo...

Koubkův tým oslavil zisk titulu zaslouženou výhrou, která mohla být nakonec ještě vyšší, protože Holenda či Kolář k skórování velké příležitosti měli. Kolář v samém závěru jednu přece jen ještě využil, takže vítězství i následné oslavy měly patřičný lesk.

Plzeň - Příbram 5:2 (1:2)
Branky: 32.  a 59. Holenda, 68. a 87. Kolář, 55. Pilař,  - 4. Bednář, 39. Zápotočný. Rozhodčí: Franěk - Kříž, Štěrba. ŽK: Vaněk. Diváci: 11 112.
Plzeň: Kozáčik - Rajtoral, Hejda (59. Beránek), Procházka, Limberský - Vaněk, Hořava (81. Horváth) - Pilař, D. Kolář, Kovařík - Holenda (78. Mahmutovič). Trenér: M. Koubek.
Příbram: Kelemen - Matějů, Hájovský, Zápotočný, Divíšek - Jiří Mareš (74. Fořt), Pilík, Suchan (88. Polanský), Hnaníček, Zeman (85. Šindelář) - Bednář. Trenér: P. Tobiáš.

Reklama

Související témata: