Hlavní obsah

Ostrava - Dukla 1:1Baník v derniéře na Bazalech remizoval s Duklou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Kukec 1 : 0
80. Mareš 1 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Ostravy v posledním utkání před stěhováním z Bazalů do Vítkovic remizovali s Duklou Praha 1:1. Domácí vedli rychlou trefou Davora Kukece, ale o vítězné loučení je deset minut před koncem připravil Jakub Mareš.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Autor první branky proti Dukle Davor Kukec z Baníku se raduje, gratulují mu spoluhráči Tomáš Vengřínek (vlevo) a Francis Narh (vpravo).

Článek
Fotogalerie

Při loučení Baníku s Bazaly zapěl i známý ostravský patriot písničkář Jaromír Nohavica.

K rozlučce s Bazaly na Baník přišla nejvyšší domácí návštěva sezóny a namotivovaná Ostrava necelých jedenáct tisíc diváků už ve druhé minutě rozjásala gólem. Nadýchaný Holzerův centr z levé strany prudkou hlavičkou napálil Kukec pod břevno.

Z domácí strany to byl ale nadlouho jen záblesk fotbalové moderny. Jinak totiž na hřišti kralovala Dukla, která se několikrát prokombinovala až k nebezpečnému zakončení. Berger dokonce už z protiútoku mohl Kukecovu trefu vymazat, ale jeho pohotový volej se v třetí minutě zastavil na tyči Pavlenkovy branky. Slibnou ránu agilního Čajiče, který rozjížděl většinu akcí, pak zase na dráze do sítě zablokoval jeden z domácích obránců.

Ostrava s místy fanatickou podporou fanoušků ve druhém poločase vyrovnala hru a měla další příležitosti. Při chuti byl především gólový střelec Kukec. Jeho průnik ale v 51. minutě zneškodnil Chudý, který se o čtvrthodinu nato vyznamenal i při parádních Kukecových nůžkách. Druhý gól ale Baník nedal a v závěru ho to mrzelo. Pavlenka ještě vytáhl střelu Tetoura, skoro zázračně i Bergerovu dorážku, ale pak Dukla po brejku přece jen srovnala zásluhou střídajícího Mareše.

Ostrava už vítěznou odpověď nestihla. Když navíc v závěru spustili ostravští příznivci svou pyrotechnickou show, sudí Ardeleánu zápas už minutu před vypršením devadesátiminutové hrací doby ukončil.

Baník Ostrava - Dukla Praha 1:1 (1:0)
Branky: 2. Kukec - 80. Jakub Mareš. Rozhodčí: Ardeleánu - Dobrovolný, Pochylý. ŽK: Považanec, Beauguel (oba Dukla). Diváci: 10.340.
Ostrava: Pavlenka - Vengřinek (46. Štěpán), Frydrych, Kouřil, Helešic - Kukec, Mensah, Foltyn (62. Mišák) - Narh, Baroš (83. Šašinka), Holzer. Trenér: Frňka.
Dukla: Chudý - Kluk (87. Juroška), Jeřábek, Polom, Matěj Hanousek - Považanec (68. Tetour), Čajič, Marek Hanousek - Berger, Beauguel, Přikryl (68. Jakub Mareš). Trenér: Kozel.

Reklama

Související témata: