Hlavní obsah

Německo - Srbsko 1:1Srbové přesilovku proti Němcům nevyužili. Příští soupeři Čechů se rozešli remízou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Djuričič 0 : 1
17. Can 1 : 1
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Do evropského šampionátu fotbalistů do 21 let v České republice už vstoupili i favorizovaní Němci, kteří na úvod remizovali v Praze na Letné se Srbskem 1:1. Do vedení se brzy dostali po krásné akci Filipa Djuričiče Srbové, už za necelých deset minut ale srovnal Emre Can. Srbové nevyužili více než dvacet minut trvající přesilovku po vyloučení Christiana Güntera. Příští soupeři českého týmu se tak po remíze srovnali v tabulce za vedoucím Dánskem.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Fotbalisté Srbska se radují z gólu proti Německu na ME do 21 let v Praze.

Článek
Fotogalerie

"V prvním poločase jsme nehráli dobře, po změně stran to bylo lepší. Chtěli jsme vyhrát nebo alespoň neprohrát. Je důležité, abychom se v dalších utkáních zlepšili," řekl po zápase záložník Can.

Srbsko začalo výborně a už v osmé minutě šlo do vedení po individuální akci Djuričiče, který nejprve "nasadil jesličky" stoperovi Knochemu a pak suverénně překonal i brankáře Ter Stegena.

Německý tým byl v úvodu hodně zaskočený, ale v 17. minutě hned ze své první vážnější akce vyrovnal. Na hranici pokutového území se dostal k míči Can a trefil se přesně k tyči.

Srbové drželi s protivníkem krok a měli víc šancí. Jojič po úniku na pravé straně vystřelil těsně vedle a v závěru poločasu Ter Stegen vytáhl Čaušičovu tvrdou ránu na břevno.

Druhá půle začala mnohem opatrněji a 5500 diváků na stadiónu Sparty dlouho čekalo na zajímavější fotbalový moment. Svěřenci Horsta Hrubesche se přes častější držení míče za srbskou obranu prakticky nedostávali.

Další komplikace pro Němce přišla v 69. minutě, kdy bek Günter dostal druhou žlutou kartu za nasimulovaný pád ve středu hřiště. Poté se však tempo zápasu ještě víc snížilo a zdálo se, že remízu berou oba týmy. Až krátce před koncem po průniku střídajícího Bittencourta napálil Volland v dobré pozici srbského stopera.

"Je to pro nás velmi důležitý bod se silným soupeřem a favoritem turnaje. Na konci jsme v početní výhodě mohli přidat další gól, ale kdyby se nás někdo před zápasem ptal, jestli chceme bod, tak bychom ho pravděpodobně brali," uvedl střelec srbské branky Djuričič.

Mistrovství Evropy ve fotbale hráčů do 21 let - skupina A:
Německo - Srbsko 1:1 (1:1)
Branky: 17. Can - 8. Djuričič. Rozhodčí: Estrada - Martínez, Sobrino (všichni Šp.). ŽK: Leitner, Günter - Brašanac, Čaušič, Pantič. ČK: 69. Günter. Diváci: 5500.
Německo: Ter Stegen - Korb, Ginter, Knoche, Günter - Can, Leitner - Volland, Meyer (77. Bittencourt), Younes - Hofmann (71. Schulz). Trenér: Hrubesch.
Srbsko: Dmitrovič - Stojkovič, Spajič, Pantič, Petrovič - Brašanac, Čaušič - Jojič (90. Milunovič), Djuričič, Srnič (77. Čavrič) - Pešič (90.+3 Trujič). Trenér: Dodič

Reklama

Související témata: