Hlavní obsah

Švédsko - Anglie 0:1Anglická jednadvacítka drží naději na postup, porazila Švédsko

MinutaMin. Tým Hráč Akce
85. Lingard 0 : 1
Záznam online reportáže

Anglická fotbalová reprezentace do 21 let porazila Švédsko 1:0 a ve druhém zápase ve skupině B na mistrovství Evropy získala první tři body. O vítězství Angličanů v Olomouci rozhodl střídající Jesse Lingard pět minut před koncem.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Abdullah Khalili ze Švédska (vlevo) a Luke Garbutt z Anglie.

Článek

V první půli byli blíž ke gólu Angličané. Největší šanci měl Kane, který po Jenkinsonově centru hlavičkoval z malého vápna, ale v pádu mířil těsně vedle. Ve slibné pozici se o chvíli později ocitl i Hughes, jenže tomu do střely vpadl švédský obránce Helander.

Skandinávci zahrozili až ke konci poločasu, kdy hlavičkoval Kiese Thelin. Mířil ovšem přesně do rukou anglického brankáře Butlanda.

I ve druhé půli měli Angličané míč na kopačkách mnohem déle, jenže i přes trvalý optický tlak si šancí vytvořili velmi málo. V jedné se po kombinaci s Kanem ocitl Jenkinson, ale obránce Arsenalu trefil jen boční síť.

Švédové hrozili spíše příležitostně z protiútoků nebo standardních situací, ale soustředili se především na obranu a udržení čistého konta. To se jim však nakonec nepodařilo. Pět minut před koncem se totiž odražený míč po rohu dostal na vápno k Lingardovi a anglický záložník se trefil přesně ke vzdálenější tyči.

Angličané už těsné vedení uhájili a slavili nesmírně důležité vítězství, kterým se na švédský tým dotáhli v tabulce. Oba soupeři mají tři body stejně jako Portugalsko, které ještě čeká večerní utkání v Uherském Hradišti s Itálií.

Mistrovství Evropy ve fotbalu hráčů do 21 let - skupina B v Olomouci:
Švédsko - Anglie 0:1 (0:0)
Branka: 85. Lingard. Rozhodčí: Estrada - Martínez, Sobrino (všichni Šp.). ŽK: Khalili, Baffo (oba Švéd.). Diváci: 11 257.
Švédsko: Carlgren - Lindelof, Baffo, Helander, Augustinsson - Khalili (87. Quaison), Hiljemark, Lewicki, Tibbling (78. Larsson) - Kiese Thelin, Guidetti (82. Ishak). Trenér: Ericson.
Anglie: Butland - Jenkinson, Moore, Gibson, Garbutt - Redmond, Chalobah, Hughes (46. Ings), Carroll (73. Loftus-Cheek), Pritchard (55. Lingard) - Kane. Trenér: Southgate.

Reklama

Související témata: