Hlavní obsah

Anglie - Itálie 1:3České naděje na OH jsou pryč. Ani Italům vítězství nepomohlo, ze hry je poslali Švédové a Portugalci

MinutaMin. Tým Hráč Akce
25. Belotti 0 : 1
27. Benassi 0 : 2
72. Benassi 0 : 3
90. Redmond 1 : 3
Záznam online reportáže

Olomouc/Uherské Hradiště
Aktualizováno

Už ani baráž o olympiádu si čeští fotbalisté na ME jednadvacítek nezahrají. Při absenci Anglie mezi čtyřkou semifinalistů dodatečná baráž o Rio na programu nebude. Italové si totiž poradili s Angličany 3:1, v Olomouci si připsali první vítězství na šampionátu, ale ani oni se radovat nemohli. Ze hry je poslala remíza Portugalců v souběžně hraném utkání v Uherském Hradišti se Švédy (1:1). V sobotním semifinále budou v Olomouci hrát Portugalsko s Německem (18:00) a v Praze na Letné Dánové se Švédy (21:00). Na OH příští rok pojedou všichni čtyři semifinalisté.

Foto: Carl Recine, Reuters

Marco Benassi (druhý zprava) jásá po druhém italském gólu proti Anglii.

Článek
Fotogalerie

Český tým by čekala baráž o hry v případě postupu Anglie do semifinále, jenže svěřenci Garetha Southgatea skončili ve skupině B poslední. Ani Italům ale jednoznačná výhra nakonec na semifinále nestačila, při rovnosti bodů postoupilo Švédsko díky vítězství ve vzájemném duelu.

Jen pár chvil se rýsovala šance pro Itálii. Portugalci totiž od 82. minuty vedli, ale Švédové  záhy vyrovnali a od té doby už se v zápase prakticky nic neudálo. Remíza vyhovovala oběma stranám. Zato italský kouč Di Biagio se po chvilkové radosti v Olomouci už jen chytal za hlavu.

Úvod zápasu jasné porážce Angličanů nenasvědčoval. V jejich základu nastoupili tentokrát dva útočníci a oba také měli šance, ale Ings poslal míč jen do boční sítě a Kaneovu střelu z vápna vytáhl Bardi.

Italové byli produktivnější. Nejprve si na centr Berardiho naběhl Belotti a v pádu ho poslal za záda brankáře Butlanda. A už o dvě minuty později vyhlídky anglického týmu ještě zhoršil Benassi, jehož tečovaná střela skončila přesně u tyče.

Ani Kane se neprosadil

Angličané se do půle pokusili snížit, ale Bardi vychytal také Redmonda a poradil si i s nepříjemnou Kaneovou střelou.

Anglický tým, vědom si hrozby vyřazení, pokračoval v druhé půli v tlaku a měl další šance. Jenže Lingard pálil dvakrát těsně mimo a na prodlouženou hlavičku Ingse na zadní tyči Kane těsně nedosáhl.

Opět to tak byli Italové, kteří se radovali z gólu. Trotta šikovně prodloužil autové vhazování na hlavu Benassiho a záložník Turína se hlavou s pomocí tyče trefil podruhé.

Angličané pokračovali v aktivitě, především útočná dvojice Ings - Kane italský tým trápila, dlouho však jejich snaha ztroskotávala na nepřesném zakončení. Nakonec se v poslední minutě prosadil Redmond, Anglie ale stejně skončila ve skupině B na posledním místě.

"Myslím, že v mnoha aspektech hry jsme dnes předvedli žádaný výkon. Byli jsme dobří s míčem a vytvořili si i hodně šancí. Ale inkasovali jsme zbytečné góly a naopak až do poslední minuty nedokázali svoje příležitosti využít. A fotbal se rozhoduje v pokutových územích," zhodnotil porážku svého týmu Southgate.

Italové už v závěru zápasu sledovali spíše vývoj v Uherském Hradišti, kde Švédové dokázali v závěru utkání s Portugalskem srovnat na 1:1. Mladíci z Apeninského poloostrova tak i přes výhru nad Anglií na turnaji končí.

"Hodně nás vyřazení bolí, obzvlášť když jsme viděli, že Portugalci ještě chvíli před koncem vedli. Je to opravdu těžké spolknout," neskrýval po zápase smutek střelec dvou gólů Benassi. "Museli jsme vyhrát a to se povedlo. Je třeba vyřazení přijmout. Nechci přemýšlet o nejhorším a věřím, že jde o mistrovství Evropy a remíza byla naprosto přirozená," dodal dvacetiletý záložník.

ME fotbalistů do 21 let - sk. B (Olomouc)
Anglie - Itálie 1:3 (0:2)
Branky: 90.+3 Redmond - 27. a 72. Benassi, 25. Belotti. Rozhodčí: Karasev - Kalugin, Averjanov (všichni Rus.). ŽK: Loftus-Cheek - Zappacosta. Diváci: 11 563.
Anglie: Butland - Jenkinson, Gibson, Stones, Garbutt - Redmond, Chalobah, Forster-Caskey (63. Loftus-Cheek), Lingard - Ings, Kane. Trenér: Southgate.
Itálie: Bardi - Zappacosta (83. Viviani), Rugani, Romagnoli, Biraghi - Crisetig, Benassi, Cataldi - Berardi (63. Sabelli), Belotti, Trotta (75. Verdi). Trenér: Di Biagio.
Semifinálové dvojice (sobota 27. června):
18:00 (Olomouc): Portugalsko - Německo
21:00 (Praha-Letná): Dánsko - Švédsko

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články