Hlavní obsah

Slavia - Liberec 2:2Slavia čeká na první výhru, Slovan veze z Edenu bod

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Bakoš 0 : 1
10. Škoda 1 : 1
13. Mikula 2 : 1
55. Šural 2 : 2
Záznam online reportáže

Tři poslední vzájemné zápasy sešívaní vyhráli, ve 2. kole nového ročníku Synot ligy ovšem sérii přerušili. Fotbalisté pražské Slavie doma jen remizovali 2:2 s Libercem, který v Edenu nastoupil tři dny po pohárovém duelu se Šmonou. Zatímco Pražané získali do tabulky první bod, nově poskládaný Slovan má body čtyři a zařadil se do popředí ligového pořadí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Slovanu Liberec Marek Bakoš (dole) v souboji s obráncem Slavie Jiřím Bílkem.

Článek
Fotogalerie

Slovan poslal na hřiště pět nových tváří proti čtvrtečnímu pohárovému duelu s izraelskou Šmonou. To mu však nezabránilo v tom, aby sešívaným nachystal bleskový úder. Folprecht rozehrál první standardku zápasu přesně a vlažně hlídaný Bakoš otevřel hlavou skóre již po 65 sekundách zápasu!

Slávisté však mají na Liberec specialistu. Milan Škoda dal v posledních dvou utkáních Slovanu pět branek a ani tentokrát dlouho nečekal. Již v 10. minutě po rohu Hrubého vyrovnal. Za další tři minuty pak přiťukl míč Mikulovi, který patičkou oblafl Fleišmana a přesnou střelou k tyči bleskově otočil skóre.

Tempo ďábelského poločasu se pak trochu uklidnilo. Až ve 32. minutě zdálky napřáhl Shala a gólman Berkovec jeho výstavní ránu skvělým zákrokem vyrazil.

Liberec poslal do druhé půle na hřiště Šurala a tlačil se za vyrovnáním. Právě nový muž se o ně postaral, již po deseti minutách využil Coufalův centr. Slovan pak domácí přehrával, další šance měli Folprecht a znovu Šural. Další Folprechtova rána pak skončila těsně vedle.

Liberec byl fotbalovější, skóre se však už nezměnilo.

Fotbalová Synot liga - 2. kolo:
Slavia Praha - Slovan Liberec 2:2 (2:1)
Branky: 10. Milan Škoda, 13. Mikula - 2. Bakoš, 55. Šural. Rozhodčí: Královec - Wilczek, Hock. ŽK: Deli, M. Černý - Coufal. Diváci: 6739.
Slavia: Berkovec - Švec, Bílek, Deli, T. Jablonský - Souček, R. Hrubý (90. Červenka) - Mikula, Piták (56. M. Černý), Zmrhal (81. Voltr) - Milan Škoda. Trenér Uhrin.
Liberec: T. Koubek - Coufal, Hovorka, Pokorný, Fleišman - Pavelka (80. Sackey), Folprecht - Delarge, Shala, Kerbr (46. Šural) - Bakoš (63. Rabušic). Trenér Trpišovský.

Reklama

Související témata: