Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Brno 2:0Mladá Boleslav vybojovala první ligové vítězství v sezóně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
51. Čermák 1 : 0
90. Chramosta 2 : 0
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav

Fotbalisté Mladé Boleslavi napravili nevydařený vstup do sezóny a v prvním ligovém domácím utkání porazili Brno 2:0. Středočeši měli celé utkání převahu, kterou v 50. minutě zužitkoval Aleš Čermák. V poslední minutě pak po brejku zvýšil Jan Chramosta po přihrávce od Milana Baroše.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Mladoboleslavský útočník Jan Chramosta.

Článek

Trenér Mladé Boleslavi Karel Jarolím po předchozích nepřesvědčivých výkonech zamíchal sestavou, když jen na lavičce nechal brankáře Veselovského, Křapku a Klobásu. Své ovoce to přineslo a domácí byli od začátku hodně aktivní.

V brance Brna však byl Doležal, který si v první půli dokázal poradit se všemi nebezpečnými situacemi Mladé Boleslavi. Trápil zejména mladého záložníka Čermáka, který se tlačil do několika slibných šancí, ale Doležala nepřekonal. Největší měl čtyři minuty před poločasem, kdy byl 10 metrů od branky zcela sám, ale trefil jen vybíhajícího gólmana.

Pět minut po začátku druhé půle se však Čermák přeci jen dočkal. Po centru sklepl míč Zahustelovi, ten přiťukl Bartlovi a Čermák měl na malém vápně hodně času na to, aby svou střelu usměrnil mimo dosah Doležala.

Zvyšovat mohl Magera, který byl znovu zcela sám uprostřed vápna, ovšem z voleje střílel mimo. Brno se dostávalo do zakončení většinou jen po standardních situacích, ale hosté gólmana Šedu téměř neprověřili.

Naopak po spolupráci střídajících hráčů Baroš přiklepl míč Chramostovi, ten byl v ideální pozici, ale střela mu vůbec nesedla. Brno tak mělo stále šanci alespoň na srovnání, jenže obrana Mladé Boleslavi byla tentokráte pevná a nedopustila se chyby, na které v minulých zápasech žehral Jarolím.

Navíc v poslední minutě po brejku šel Baroš na branku sám ve dvojici s Chramostou, nebyl sobecký a připravil svému spoluhráči stoprocentní šanci, kterou už Chramosta proměnil a definitivně rozhodl.

2. kolo první fotbalové ligy:
FK Mladá Boleslav - Zbrojovka Brno 2:0 (0:0)
Branky: 51. Čermák, 90. Chramosta. Rozhodčí: Jílek - Paták, Dobrovolný. ŽK: Rada (M. Boleslav). Diváci: 3154.
Mladá Boleslav: Šeda - J. Kysela (31. Bartl), Kúdela, Šisler, Bořil - Malpon, J. Rada - Zahustel (76. Baroš), Magera, Čermák - Skalák (72. Chramosta). Trenér: K. Jarolím.
Brno: Doležal I. - R. Buchta, P. Buchta, Košťál, Keresteš - Zavadil, Malík - Vávra (59. Pašek), Zoubele (43. Chrien), Michal Škoda (84. Lutonský) - Řezníček. Trenér: Kotal.

Reklama

Související témata: