Hlavní obsah

Šmona - Liberec 0:3Dva údery do přestávky, Liberec postupuje v Evropské lize přes Šmonu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
33. Pavelka 0 : 1
44. Šural 0 : 2
52. Bakoš 0 : 3
Záznam online reportáže

Dva údery do přestávky a bylo hotovo. Fotbalisté Slovanu Liberec si udělali z odvety 3. předkola Evropské ligy pohodovou záležitost, Kirjat Šmonu porazili s přehledem 3:0. O postupu přes Izraelce rozhodli dvěma góly Pavelky a Šurala v prvním poločase, domácím nakonec zasadili ještě třetí branku Bakošem. Úvodní duel U Nisy vyhráli Severočeši 2:1 a zahrají si play off.

Foto: Liberec Slovan Jaroslav/FC Appeltauer, ČTK

Liberečtí fotbalisté slaví úvodní gól v odvetě 3. předkola Evropské ligy s izraelským týmem Kirjat Šmona. Zleva Lukáš Bartošák, Marek Bakoš, střelec gólu David Pavelka a Josef Šural.

Článek
Fotogalerie

Slovan mohl dát Izraelcům mat hned zkraje zápasu. Ve 2. minutě přihrával Delarge na zadní tyč, kde číhal Šural. Ten by míč dorážel do prázdné branky, v posledním okamžiku však jeden z obránců Šmony vypíchl balón ve skluzu na roh. V 17. minutě zahrozili pro změnu domácí: do skákajícího míče se opřel Bruno, jeho rána levačkou z 20 metrů proletěla vedle šibenice.

Zhruba tisícovka diváků na stadiónu v Netanje (stánek v Kirjatu Šmona nesplňuje parametry pro evropské poháry) povzdechla. Celkově se však duel odehrával v komorní atmosféře, během hry byly slyšet pokyny trenérů i pokřiky hráčů.

V 33. minutě se stadiónem rozlehl liberecký jásot. Coufal utekl po pravé straně, dal pod sebe Pavelkovi a kapitán hostů ranou z první prostřelil Haimova. S hráči a lavičkou slavil i hlouček fanoušků Slovanu v ochozech.

Za pět minut však mohlo být srovnáno, pohotovou střelu Abeda, autora gólu U Nisy, konečky prstů vyškrábl brankář Koubek. Ten vzápětí kryl i pokus Bruna. V 44. minutě dal definitivní razítko na postup Slovanu Šural, který se z 18 metrů parádně trefil k tyči. Po přestávce ještě přikrášlil triumf hostů třetím gólem Bakoš. Soupeře pro play off Evropské ligy se Severočeši dozvědí při pátečním losu v Nyonu. Figurovat budou mezi nasazenými celky.

"Byl jsem příjemně překvapen naší lehkostí. Bylo to hlavně naším dobrým vstupem do utkání, vlétli jsme do něj přesně tak, jak jsme chtěli. To znamená s velkou aktivitou a se snahou hrát co nejvýš. Hráči to perfektně splnili a já jsem po celou dobu pevně věřil, že se zápas bude vyvíjet v náš prospěch. Snažili jsme se o to (pomoci českému fotbalu po středečních prohrách Sparty a Plzně), ale hráli jsme hlavně za sebe, abychom lidem v Liberci přivezli dalšího soupeře. Chtěli jsme se odvděčit všem, co nás přišli v prvním zápase podpořit. Snad jsme jim tímto poděkovali, minimálně jeden dvojzápas jim ještě přivezeme a rádi bychom to zopakovali i dál," prohlásil po utkání liberecký kouč Jindřich Trpišovský.

Odvetný zápas 3. předkola fotbalové Evropské ligy:
Hapoel Kirjat Šmona - Slovan Liberec 0:3 (0:2)
Branky: 33. Pavelka, 44. Šural, 52. Bakoš. Rozhodčí: Mažeika - Šimkus, Kazlauskas (všichni Lit.). ŽK: Ostvind, Kassio, Shamir (všichni Kirjat Šmona). První zápas: 1:2, postoupil Liberec.
Kirjat Šmona: Haimov - Elkayam, Kassio, Gutiérrez, Borcal - Broun (61. Shamir) - Bruno, Ostvind (54. Mizrachi), Rochet (78. Shukrani), Abed - Chukwuma. Trenér: Hassarmi.
Liberec: Koubek - Coufal, Hovorka, Pokorný, Bartošák - Pavelka, Folprecht - Delarge (76. Sackey), Shala (82. Kerbr), Šural - Bakoš (80. Rabušic). Trenér: Trpišovský.
Další odvetné zápasy 3. předkola Evropské ligy zde.

Reklama

Související témata: