Hlavní obsah

Teplice - Plzeň 2:2Další mistrova ztráta! Plzeň v závěru přišla o vítězství

MinutaMin. Tým Hráč Akce
35. Baránek 0 : 1
45. Kopic 0 : 2
49. Fillo (penalta) 1 : 2
90. Lüftner 2 : 2
Záznam online reportáže

Teplice

Další ztráta! Po porážce na Dukle a domácí remíze se Slováckem úřadující mistři znovu klopýtli. V předehrávce 4. kola Synot ligy ztratili fotbalisté Plzně v Teplicích dvoubrankový náskok, gól na jim vstřelil Michael Lüftner v poslední minutě. Sérii bez výhry natáhla Viktoria (včetně odvety s Maccabi v 3. předkole Ligy mistrů) už na čtyři zápasy.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Admir Ljevakovič z Teplic a Daniel Kolář z Plzně.

Článek

Zápas provázely neobvyklé události: v průběhu prvního poločasu zkolaboval přenosový vůz České televize, po přestávce zase postihl Stínadla výpadek elektrického proudu. Kvůli nefunkčnímu osvětlení sudí odvolal hráče z trávníku, zhruba 10 minut se nehrálo.

I přes tropické vedro, které po přestávce zmírnila průtrž mračen, se hrálo v obrovském tempu, před oběma brankami bylo rušno. V 16. minutě po rohovém kopu doputoval míč k domácímu Michaelu Lüftnerovi, s jeho tvrdou ranou měl brankář Matúš Kozáčik co dělat. Vzápětí hlavičkoval po rohu David Jablonský těsně vedle plzeňské branky.

Viktoria kontrovala několika rychlými protiútoky, solidní příležitost měl po jednom z nich Milan Petržela, Tomáš Grigar ale předvedl skvělý zákrok. V 34. minutě se však už Plzeň dočkala: Ondřej Vaněk posadil balon při přímém kopu na hlavu stopera Jana Baránka, který zblízka vstřelil svůj premiérový ligový gól za Plzeň. Záskok za zraněného stopera Václava Procházku, který chyběl kvůli zranění, mu nemohl vyjít lépe.

Hosty tento moment pobídl do ještě vyšších obrátek, na Teplice se valila lavina útoků. Přidat druhou trefu mohl krátce poté Petržela, následně Grigar musel řešit velký závar před sebou. Pak spálil obrovskou šanci agilní Jan Kopic, jenž přehlavičkoval prázdnou branku. Letní posila však vzápětí svůj přehmat napravila, když prostřelila z levé strany Grigara. I pro Kopice to byla první branka za Viktorii v nejvyšší soutěži.

Vypadalo, že Plzeň jasně směřuje za třemi body, ovšem hned zkraje druhého dějství snížil z penalty za nastřelenou ruku Romana Hubníka Martin Fillo. Pro explzeňského útočníka to byla už pátá trefa v sezóně (třetí z penalty). Krátce na to na Stínadlech zhasla světla, po opětovném zahájení hry se Severočeši hnali za vyrovnáním. To se jim podařilo v závěrečné minutě, kdy po rohovém kopu překonal Kozáčika hlavičkou Lüftner.

Synot liga - 4. kolo:
FK Teplice - Viktoria Plzeň 2:2 (0:2)
Branky: 49. Fillo z pen., 90. Lüftner - 35. Baránek, 45.+2 Kopic. Rozhodčí: Hrubeš - Blažej, Pilný. ŽK: Ljevakovič, Jablonský, Hora, Krob - Hubník, Mahmutovič, Rajtoral. Diváci: 9361.
Teplice: Grigar - Hora, Lüftner, D. Jablonský, Krob - Vondrášek, Breite (84. Táborský), Vachoušek (77. Balázs), Ljevakovič, Fillo (65. Kapolongo) - Potočný. Trenér: Vavruška.
Plzeň: Kozáčik - Rajtoral, R. Hubník, Baránek, Limberský - Petržela (65. Vůch), Vaněk, D. Kolář, Hořava, Kopic (90. Kovařík) - Ďuriš (78. Mahmutovič). Trenér: M. Koubek.

Reklama

Související témata: