Hlavní obsah

Slavia - Jihlava 4:0Sešívaní zatočili s letitým strašákem a věnovali Uhrinovi první výhru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Škoda 1 : 0
29. Deli 2 : 0
59. Souček 3 : 0
65. Škoda 4 : 0
Záznam online reportáže

Praha

Slávistický strašák na sedm? Přece Jihlava! Od té doby, co se Vysočina vrátila do nejvyšší soutěže, ji fotbalisté v sešívaných dresech nedokázali porazit a všech minulých pět vzájemných duelů dokonce prohráli. Ve 4. kole Synot ligy však černou sérii rázně ukončili. Slavia porazila Jihlavu vysoko 4:0 a dočkala se první výhry pod koučem Uhrinem. Deli a Souček navíc vstřelili své první ligové góly, dvakrát se trefil kanonýr Milan Škoda.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Slavie Simon Deli oslavuje gól na 2:0 během utkání s Jihlavou.

Článek
Fotogalerie

Sešívaní představili v základní sestavě novou posilu Štohanzla a na negativní vzájemnou bilanci s Vysočinou zareagovali aktivní hrou od samého začátku. Již v 8. minutě hrubý posadil z rohového kopu míč na hlavu Milana Škody a kanonýr, který dostal navrch i kapitánskou pásku, se znovu trefil.

V dalších minutách se nic dramatického nedělo, až znovu udeřili slávisté. Z levé strany odcentroval Jablonský a ve vápně se znovu hlavou prosadil tentokrát Deli. Jihlava se pak probudila, ale žádné větší šance si nevytvořila.

Hosté ji měli hned v nástupu do druhé půle, ale Mešanovič nedokázal přehodit ani na zemi ležícího brankáře Berkovce. Vysočina hořela ve vlastním vápně a také třetí pohroma pro ni přilétla ze vzduchu. Hanuš sice Deliho hlavičku po přímém kopu Hrubého vyrazil, dobíhající Souček už ovšem pohodlně poslal míč do prázdné branky.

To už bylo na Jihlavu moc. Její stopeři pak jen přihlíželi, jak si Škoda kolem nich navedl míč na střelu a zvýšil na 4:0. V nastavení pak Škoda po Zmrhalově nabídce pohrdl hattrickem.

Fotbalová Synot liga - 4. kolo:
Slavia Praha - Vysočina Jihlava 4:0 (2:0)
Branky: 8. a 65. Milan Škoda, 29. Deli, 59. Souček. Rozhodčí: Zelinka - Kotík, J. Paták. ŽK: Černý - Mišůn, Kukol. Diváci: 5127.
Slavia: Berkovec - Mikula, Bílek, Deli, T. Jablonský (59. Švec) - Souček, R. Hrubý - Štohanzl, Voltr (84. Bazal), Černý (78. Zmrhal) - Milan Škoda. Trenér Uhrin.
Jihlava: Hanuš - Kukol, Kryštůfek, J. Krejčí, Mišůn - Marek, Šulek - Batioja, Jungr (64. Dvořák), Vaculík (59. Nerad) - Mešanovič (78. Marcin). Trenér Klusáček.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články