Hlavní obsah

Ostrava - Slavia 1:3Baník prohrál se Slavií a zůstal v tabulce poslední

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Voltr 0 : 1
45. Škoda 0 : 2
74. Mišák 1 : 2
90. Škoda 1 : 3
Záznam online reportáže

Fotbalisté Ostravy se ani v 5. ligovém kole nedočkali výhry a po domácí porážce 1:3 se Slavií se jejich pozice na posledním místě tabulky nadále zhoršuje. Vítězství Pražanů dnes zařídil dvěma góly útočník Milan Škoda, který se tak vyhoupl s šesti trefami do čela ligových kanonýrů. Skóre otevřel Radek Voltr, za Baník se prosadil Patrik Mišák. Slavia na ostravské půdě zvítězila po sedmi letech a připsala si druhou výhru po sobě.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Fotbalisté Slavie se radují z první branky.

Článek
Fotogalerie

Sotva se vyrojily dohady o možném odchodu stopera Michala Frydrycha, ostravský obránce ihned zůstal mimo hru s údajným zraněním a snad i jeho přehled ve vápně Baníku fatálně scházel v osmé minutě. Slavia navlas stejně jako minule proti Jihlavě znovu soupeře ochromila ze standardní situace: Hrubého roh trefil z první pravačkou Voltr ideálně pod břevno a zaradoval se z premiérové ligové trefy.

S Ostravou inkasovaný gól psychicky otřásl. Její slibný vstup do utkání a aktivní presink se vypařily a domácí se začali utápět v nepřesnostech a zbytečných ztrátách míčů. Pražané mohli z brejků vytěžit určitě víc, ale ve finální fázi jim to také skřípalo. I tak ale načasování druhého gólu vyšlo báječně. Marného soupeře pár sekund před půlí dorazil Škoda, který se po Štohanzlově centru zbavil Holzera a křížnou ranou k tyči poslal Slavii do dvougólového vedení.

Ostrava se i s devatenáctiletým ligovým debutantem Honišem na místě stopera v nástupu do druhého poločasu zlepšila, ale chyb dělala stále dost. Po Mondekově kiksu v 65. minutě vyloženou šanci Štohanzla, hrajícího jubilejní 200. duel v nejvyšší soutěži, zlikvidoval Pavlenka a udržel tak domácí naděje.

Pak se na opačné straně vyznamenal i Berkovec, který po rohovém kopu na brankové lajně reflexivně vyrazil Mišákovu hlavičku. Slovenský záložník se ale brzy dočkal a jeho trefa po zemi oživila 16 minut před koncem zápletku zápasu.

Na nic dalšího se už ale ve Vítkovicích Baník nezmohl. Pohotový Škoda byl naopak stejně jako v první půli v úplném závěru utkání u odraženého míče v ostravském vápně dřív než brankář Pavlenka a po kličce dal do prázdné branky pojišťovací gól.

5. kolo první fotbalové ligy:
Baník Ostrava - Slavia Praha 1:3 (0:2)
Branky: 74. Mišák - 45. a 90.+1 Milan Škoda, 8. Voltr. Rozhodčí: Hrubeš - Blažej, Hájek. ŽK: Kouřil - Černý, R. Hrubý, Švec, Souček. Diváci: 4548.
Ostrava: Pavlenka - Mondek, Honiš, Kouřil, Holzer - Ježdík, Mišák (82. Alispahič) - De Azevedo, Kukec, Engelmann (57. Šichor) - Narh. Trenér: Korytář.
Slavia: Berkovec - Mikula, Latka, Deli, Švec - Štohanzl (80. Zmrhal), Souček, R. Hrubý (75. Piták), Černý - Voltr (88. Bílek), Milan Škoda. Trenér: Uhrin ml.

Reklama

Související témata: