Hlavní obsah

Arsenal - Liverpool 0:0Skvělý Čech vychytal první ligovou nulu za Kanonýry, které okradl sudí. V dohrávce se body dělily

Londýn
Aktualizováno

Parádní fotbal, i když bez gólů! Fotbalisté Arsenalu a Liverpoolu se rozešli smírně 0:0 v dohrávce 3. kola Premier League. Bez branek spolu oba týmy, které aspirují na nejvyšší pozice v tomto ročníku nejvyšší anglické soutěže, hrály naposledy v roce 1999. Pro Liverpool je to první ztráta v sezóně, má sedm bodů stejně jako druhý Leicester, dva ztrácí na vedoucí Manchester City. Arsenal je devátý se čtyřmi body. Brankář Petr Čech vychytal první nulu v lize v dresu Kanonýrů.

Foto: Tony O'brien, Reuters

Petr Čech z Arsenalu se po dohrávce třetího ligového kola zdraví s liverpoolským Christianem Bentekem.

Článek
Fotogalerie

Hosté postrádali zraněného kapitána Hendersona, na straně Arsenalu byl nejistý start Flaminiho, nakonec zůstal jen na lavičce. Ani tam nebyl nemocný Mertesacker a zraněný Koscielny. Ve středu obrany nastoupili Chambers a Gabriel. Zcela fit stále není ani trojice Rosický, Wilshere a Welbeck.

První šance si vytvářel Liverpool. Coutinho hned zkraje trefil břevno branky Arsenalu. Čech si pak poradil s nedůrazným Milnerovým pokusem zblízka a také s obří Bentekeho šancí v závěru poločasu. Střelu z malého vápna vyrazil na roh. Další Coutinhovu ránu vytěsnil konečky prstů na tyč. Mezitím Ramseyho gól na druhé straně neplatil, asistent sudího chybně signalizoval ofsajd.

Fanoušci na obou stranách nemohli být s dosavadními výkony ani zdaleka spokojeni, v pondělním večeru se ale oba týmy podílely na svižné a pohledné bitvě

V první půli byl lepší Liverpool. Čech měl šanci vyniknout, po jeho zákrocích se obdivně na jeho adresu na sociálních sítích vyjádřili kolegové De Gea z Manchesteru United a neapolský Reina.

Ve druhé půli Arsenal přidal, Čech už tolik práce něměl. Jeho spoluhráč Sánchez se dostal do velké šance, ale trefil jen tyč. Girouda vychytal Mignolet, kterého pak málem překonal spoluhráč Škrtel. Liverpool neinkasoval ani ve třetím utkání sezóny, nicméně ztratil bezprostřední kontakt s posledním stoprocentním týmem Manchesterem City.

Čech potvrdil, že Liverpool patří k jeho oblíbeným soupeřům, neinkasoval proti němu podvanácté. Stejný počet nul vychytal už jen proti Portsmouthu.

Vzájemná bilance před utkáním mírně favorizovala Gunners. Arsenal v minulé sezóně remizoval na Anfieldu 2:2 a doma pak svého soupeře rozdrtil 4:1. Poslední vítězství Reds je už rok a půl staré, avšak hřejivé - 5:1. Tentokrát došlo na smír.

Premier League, dohrávka 3. kola:
Arsenal - Liverpool 0:0

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články