Hlavní obsah

TEST: Reebok vypiplal krosového predátora All Terrain Super 2.0

Praha

Žádné bačkůrky, tohle jsou predátoři, kteří nevyhledávají hladkou silnici. Tyhle boty si libují v terénu, v bahně, ve vodě, v kopcích. Reebok přišel na svět se speciální botou pro extrémní závody, kde běžec potká vše. Jen komfort rozhodně ne. Svět poznal obuv pro kros All Terrain Super 2.0.

Foto: Reebok.cz

Reebok si vypiplal svého krosového predátora.

Článek
Fotogalerie

Pokud se rádi o své běžecké boty staráte, věnujete jim péči, tak u těchto nestrávíte mnoho času. Skončíte závod, vezmete hadici, položíte na parapet oschnout a jsou jako nové. Pak už si stačí jen vybrat další závod, kde se s nimi opět ponoříte do bahna, budete v nich plavat, šplhat, vybíhat lesní terén.

Na vrchu bot nenajdete žádný šev, svršek obuvi je perforovaný, odolný. Pokud tyhle krosové střevíce potkají vodu, bláto, nebudou vám schnout několik dní. Speciální odvodňovací kanálky H20 Drain zabudované v mezipodešvi efektivně vytlačují nasáklou vodu ven. Pokud dáte boty proti světlu, možná budete překvapeni, ale uvidíte přes ně na druhou stranu, což není typické pro běžeckou obuv. Zde ale má tento stav své opodstatnění.

Povrch je mezi gripy leštěný, aby se dosáhlo na lepší a rychlejší mytí. Tato bota byla vytvořena do extrémních podmínek, tudíž je odolná. Je vybavena technologií Dura Grip, která dává botě vyšší odolnost proti opotřebení.

PLUSY
Odolné
Stabilní
Lehké
Voděodolné
MINUSY
Při testu neobjeveny
CENA
Okolo 2200 Kč

Podrážka na první pohled připomíná kopačky, což ale není u bot do terénu překvapením. Je zde více prvků, které mají usnadňovat překonávání překážek. Na vnitřní hraně vyztužená podrážka je přetažena až do boku, což ocení běžci hlavně při překonávání nástrah v nerovném terénu.

Boty nabízí dostatečné tlumení, kde díky rozmístěným gripů může závodník zabrat i na nezpevněném a kluzkém podkladu, stejně tak mu pomohou i při lezení na laně. All Terrain Super 2.0 je lehká krosová obuv, která má nízký profil a neutrální došlap. Svršek je vyroben z textilie a síťoviny, podešev je gumová.

Vzhled jako ze stodoly

Boty jsme vyzkoušeli při dvou extrémních závodech a jednom tréninku. Prvním byl výběh na skokanský můstek K120 v Harrachově. Nejdříve šlo o drápání se do čtyř set metrů v dešti. Podruhé se jednalo o samotný boj s časem. Kdo zažil podobné typy závodů, ví, že při překonávání stoupání, které dosahuje až 37 procent, je vhodná obuv, která si poradí, zakousne se do země a tělo se může opřít a odrazit k dalšímu kroku. Ale jen boty vás nahoru nedonesou, to jen pro upozornění.

Zátěžový extrémní test jsme si nechali pro překážkový závod na deset kilometrů, který se konal ve vojenském prostoru. Boty se musely přenést přes více než třicet překážek - plavání, brodění se v bahně, přelézání stěny, sítě, stabilita na kladině, běh a výstupy lesem, zdolávání výškových překážek z kmenů stromů.

Krosové boty od Reeboku vydržely, prošly výstředním testem. Jediným kazem po absolvování závodu byl jejich vzhled - totální špína. Jako byste je vyndali ze stodoly, kde ležely deset let pod balíky slámy. Ale v tomto případě stačilo pár minut, proud vody a boty byly jako nové.

TAKÉ JSME TESTOVALI:

Reklama

Související témata: