Hlavní obsah

Legenda a milionářka. Williamsová je inspirací, proto nemá čas padnout k zemi

V tenisovém světě je pojmem, který se nezapíše jen do poslední dekády. Serena Williamsová už dávno píše historii celého bílého sportu. Navíc nepatří jen ke kurtům, její výkony ovlivňují i jiné sportovce, v tomto případě běžce. „Je inspirací pro hodně atletů, má řadu vlastností pro následování, aby se z nás stali lepší běžci. Je několik důvodů, proč je Williamsová tak inspirující,“ je přesvědčená Kristan Dietzová ze serveru womensrunning.competitor.com.

Foto: Charles Krupa, ČTK/AP

Serena Williamsová na US Open.

Článek

Je pružná

Během své kariéry si prožila mnoho vrcholů, ale také poznala, když se nedaří. Po sérii zranění a neúspěchů v roce 2011 si najala nového trenéra a pracovala na svých slabých i silných stránkách. Vrátila se silnější než kdykoli předtím. Od roku 2012 vyhrála osm Grand Slamů. Williamsová se nikdy nebála změnit trénink a pracovat na svých nedostatcích, aby dosáhla svých snů.

Běžci často stojí na stejné plošině. Proč si nevzít tedy příklad, který funguje. Je důležité podívat se na způsoby, které nás mohou udělat lepšími, ať už to je prostřednictvím běžeckého tréninku, silového tréninku, nebo úpravy výživy. Proč se takto nepokusit jako ona o nový osobní rekord.

Ve svém těle se cítí pohodlně

Její fyzický vzhled je symbolem ženské síly a krásy. Jenže ne pro každého, objevila se i veřejná kritika, ale ona je o svém těle přesvědčená. „Jsem kompletní žena, jsem silná, mám sílu a jsem krásná v ten samý čas," řekla pro Good Morning America's.

Její důvěra ve své tělo je skvělým příkladem pro všechny ženy, sportovce a zejména běžce. Místo toto, aby vnímali nedostatky, je důležité, aby byli pohodlní ve své vlastní kůži. Neměli bychom dosáhnout některé naše cíle bez síly našeho těla, které vše zajišťuje. Zaměřte se na pozitivní fyzické zlepšení, na vytvoření silnějšího jádra nebo lepší definici rukou. To nám pomůže stát se celkově lepšími běžci.

Je si jistá v cílech

Nestačí si jen stanovit cíle, také v ně musíte na sto procent věřit. I v raném věku Williamsová potvrdila, že může být nejlepší. „Chci, aby ostatní lidi byli jako já," řekla v jednom rozhovoru.

Cílem běžců není vyhrávat Grand Slamy, ale to neznamená, že jsou jejich cíle a sny méně důležité. Od dokončení závodu, zdolání rekordu si běžci musí být jisti, že příště opět dosáhnou těchto výkonů. Pokud se začne vkrádat pochybnost, nejde o správný směr. „Nemám čas padnout k zemi, mám příliš mnoho věcí na práci. Mám vyhrát Grand Slamy, musím lidi inspirovat, a to je to, proč tu jsem," odcitovala tenistku na závěr Dietzová.

Serena Williamsová a tenis
Profesionálkou se stala 33letá tenistka v roce 1995. Sportem si vydělala téměř 75 miliónů dolarů, což žádná žena v historii nedokázala. Světová jednička vyhrála 6x Australian Open, 3x French Open, 6x Wimbledon a 6x US Open. K tomu kralovala 5x na Turnaji mistryň, získala i zlato na olympiádě v roce 2012. Dále vyhrála 13x čtyřhru na Grand Slamech plus má i tři triumfy pod pěti kruhy.

Reklama

Související témata: