Hlavní obsah

Teplice - Bohemians 1905 2:1Teplice ukončily třízápasové čekání na výhru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Vachoušek 1 : 0
67. Ljevakovič 2 : 0
82. Schick 2 : 1
Záznam online reportáže

Teplice

Fotbalisté Teplic ukončili třízápasové čekání na výhru a v 6. ligovém kole zdolali Bohemians 1905 2:1. Pod výsledkem je nejvíc podepsaný šestatřicetiletý veterán Štěpán Vachoušek. Jeden gól dal sám a na druhý nahrál Ljevakovičovi. Za hosty pouze korigoval Schick.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Fotbalisté Teplic se radují ze vstřeleného gólu proti Bohemians 1905.

Článek

Oba týmy se od letní přestávky snaží hrát hodně aktivně a jejich vzájemný zápas podle toho vypadal. Už po minutě hry se dostal dlouhý aut až do vápna domácích,kde byl volný Schick a jeho hlavičku musel brankář Grigar likvidovat robinzonádou.

Pak zahrozili z prakticky totožné akce domácí - a úspěšněji. Fillo se uvolnil na levé straně, odcentroval na malé vápno, kde se ještě před brankáře Zlámala natlačil Vachoušek a rybičkou míč usměrnil do sítě. Domácí kapitán s číslem 8 se trefil právě v 8. minutě.

Teplické gól uklidnil a snažili se kontrolovat hru, i když na obou stranách zůstávalo pořád dost prostoru na útočení. V 37. minutě se Vachoušek postaral o další výrazný moment - ze 30 metrů se bez přípravy opřel do míče, ten nejdřív hodně vystoupal a pak zamířil přesně k tyči branky Bohemians, brankář Zlámal ho ale dokázal vytěsnit. A minutu před pauzou podržel Zlámal svůj tým ještě jednou, to když včasným vyběhnutím ukončil Potočného průnik až na hranici malého vápna.

Trenér Roman Pivarník už o poločase poslal na levý kraj zálohy Mosqueru a hře Bohemians to prospělo a měli místy i poměrně výrazný tlak. Obzvlášť nebezpečný byl jejich roh v 49. minutě, Šmídovu hlavičku ale na cestě do branky zastavil bránící Lüftner.

O něco nebezpečnější byli ale pořád domácí. Po rychlé kombinaci hlavičkoval těsně nad Vachoušek, pak zase měl Zlámal hodně práce s přímým kopem Breiteho. A v 67. minutě přišel druhý gól. Ljevakovič si na pravé straně narazil s Vachouškem, přešel přes dva hráče a přesně k levé tyči zavěsil.

Hned vzápětí mohl skórovat Schick, který na malém vápně netrefil Pauschkův pas. O deset minut později už ale hostující útočník snížil, když tečoval střelu střídajícího mladíka Hubínka. Vyrovnat už ale jeho tým nedokázal.

Šesté kolo první fotbalové ligy:
FK Teplice - Bohemians Praha 1905 2:1 (1:0)
Branky: 8. Vachoušek, 67. Ljevakovič - 82. Schick. Rozhodčí: Královec - Wilczek, Ratajová. ŽK: Jablonský, Hora, Potočný - Jirásek, Jindřišek, Šmíd, Mosquera. Diváci: 5432
Teplice: Grigar - Hora, Lüftner, D. Jablonský, Krob - Ljevakovič - Vondrášek, Breite (86. Matula), Vachoušek (70. Bratanovič), Fillo (90.+4 Hošek) - Potočný. Trenér: Vavruška
Bohemians: Zlámal - Pauschek, Škerle, Šmíd, Havel - Bartek (46. Mosquera), Jindřišek, Jirásek (81. Hubínek), Acosta - Čížek (59. Mikuš) - Schick. Trenér: Pivarník

Reklama

Související témata: