Hlavní obsah

Zlín - Brno 2:1Zlín díky Železníkovi porazil Brno a doma potřetí vyhrál

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Železník 1 : 0
69. Chrien 1 : 1
90. Železník (penalta) 2 : 1
Záznam online reportáže

Zlín

Kapitán Lukáš Železník zajistil fotbalistům Zlína dvěma góly vítězství 2:1 nad Brnem, přičemž svůj druhý zásah dal v utkání šestého kola první ligy až v nastavení z penalty. Nováček doma vyhrál i třetí utkání v sezóně.

Foto: Josef Omelka, ČTK

Lukáš Železník ze Zlína po vstřeleném gólu do sítě Zbrojovky Brno.

Článek

Úvodní šanci měli hosté. Po chybě ve středu pole se dostal k míči Řezníček, který měl kolem sebe hodně prostoru, ale jeho střelu z hranice šestnáctky bezpečně zlikvidoval brankář Holý.

Ve 13. minutě otevřel skóre Zlín. Poznar sebral míč chybujícímu Frelihovi, přesným centrem vybídl Železníka a domácí kapitán tvrdou ranou zakončil pod břevno.

Šanci na vyrovnání dostal Škoda, jenže zblízka ideálně netrefil odražený míč. Druhý domácí gól pak nepřidal Železník, který svůj samostatný únik zakončil jen nepřesnou střelou. Ve 40. minutě pak hlavou těsně minul brněnský Pašek.

I ve druhé půli obě mužstva dlouho zahazovala slušné šance. V 62. minutě Poznar ani nadvakrát nepřekonal Doležala, přestože při druhém pokusu už byl gólman Zbrojovky na zemi.

Na druhé straně se blýskl brankář Holý, když vytáhl povedený přímý kop Zavadila. Brněnský kapitán ale už z následného rohu našel v šestnáctce Chriena, jenž v 69. minutě kolenem usměrnil míč do sítě a mohl slavit premiérový zásah v lize.

Poznar pak znovu potvrdil střeleckou smůlu a po standardní situaci hlavou trefil tyčku. V nervózním závěru se na pravém kraji uvolnil střídající Vukadinovič, jehož centr zastavil rukou Frelih. Sudí odpískal pokutový kop, který v první minutě nastaveného času proměnil Železník. Těsně před koncem ještě Holý zlikvidoval i druhý Zavadilův přímý kop a pomohl Zlínu ke čtvrté ligové výhře v sezóně.

6. kolo první fotbalové ligy:
Fastav Zlín - Zbrojovka Brno 2:1 (1:0)
Branky: 13. a 90.+1 z pen. Železník - 69. Chrien. Rozhodčí: Kocourek - Pospíšil, Kubr. ŽK: Železník, Hájek, Živulič - Keresteš, Frelih, Řezníček. Diváci: 4 568.
Zlín: Holý - Pazdera, Jugas, Hájek, Matějov (61. V. Vukadinovič) - Bartolomeu, Motal (65. Holík), Živulič, Koreš - Železník (90.+2 Malý), Poznar. Trenér: Páník.
Brno: Martin Doležal II. - P. Buchta, Frelih, Košťál, Keresteš - Chrien (90.+1 Malík), R. Buchta - Pašek (59. Brigant), Zavadil, Michal Škoda - Řezníček (83. Moukanza). Trenér: Kotal.

Reklama

Související témata: