Hlavní obsah

Jablonec - Sparta 1:1Lafata se znovu trefil proti svým, po Wágnerově penaltě však skončil šlágr smírem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
76. Lafata 0 : 1
84. Wágner (penalta) 1 : 1
Záznam online reportáže

První vzájemný duel dvou týmů z velké trojky největších favoritů Synot ligy přinesl dělbu bodů. Fotbalisté Sparty v 6. kole remizovali v Jablonci 1:1 a dále jim patří první příčka v tabulce. Kanonýr David Lafata potvrdil, že proti svým bývalým klubům se mu náramně daří - právě letenský kapitán po Dočkalově centru hlavou v 75. minutě skóre šlágru otevřel. Za domácí vyrovnal Wágner z penalty. Lafata se trefil poosmé v řadě, což je nový rekord ligy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Sparty Praha Costa a jablonecký útočník Stanislav Tecl v nedělním utkání 6. kola Synot ligy.

Článek

Poprvé od 2. prosince 2011 se v české lize představil Petr Jiráček. Tehdy sehrál svůj jubilejní 100. zápas v soutěži a Plzeň porazila Bohemians 4:1. Druhou stovku startů načal po přestupu do Sparty hned v základní sestavě očekávaného šlágru v Jablonci.

Jiráček se proti očekávání nepostavil do středu hřiště, kde Letenští postrádali zraněného Váchu a vykartovaného Marečka, ale na levý kraj zálohy. Reprezentant Krejčí zůstal jen na lavičce náhradníků.

Duel začal hodně opatrně. Oba soupeři na sebe byli dokonale připravení, jejich kroužení kolem protivníkovy hradby dlouho k ničemu nevedlo.

První vzrušení nastalo, když Holek jako poslední sparťan v poli zastavil unikajícího Mingazova, sudí Jílek však po očním kontaktu s asistentem nechal ve hře pokračovat.

První vážnější šanci si ve 33. minutě vytvořili hosté. Kombinaci s Frýdkem zakončoval Dočkal, jablonečtí obránci zblokovali jeho střelu na roh. Jiráček pak centroval do šance na Lafatu, obránci mu opět radost pokazili.

Jablonec hrozil rychlým přechodem do útoku, při jednom z brejků musel brankář Bičík na poslední chvíli ukopnout míč před Teclem.

Severočeši byli před přestávkou aktivnější a také druhý poločas hned začal jejich velkou šancí - Teclovu hlavičku vyrazil Bičík jen s pomocí břevna! V 56. minutě zase mohl být slavný Jiráček. Po Pernicově hrubce běžel zleva sám na gólmana, Hrubý se ale zaskvěl.

Slovo si tak musela vzít bývalá hvězda Jablonec, které se proti svým bývalým klubům mimořádně daří. Dočkalův centr si mezi obránci našel kapitán Lafata a střelou pod břevno nezadržitelně skóroval. Sparta však vedla jen devět minut. Hybš fauloval Crnkiče a Wágner z penalty vyrovnal. V nastavení znovu zazářil Hrubý, když vyrazil Costovu gólovou hlavičku.

Fotbalová Synot liga - 6. kolo:
FK Jablonec - Sparta Praha 1:1 (0:0)
Branky: 84. z pen. Wágner - 75. Lafata. Rozhodčí: Jílek - Blažej, Hock. ŽK: J. Brabec, Hybš, Matějovský (oba Sparta). Diváci: 6012.
Jablonec: V. Hrubý - Romera, Pernica, Beneš, Karavajev - Masopust (65. Wágner), Hübschman, Pospíšil, Greguš (81. Doležal), Mingazov - Tecl (76. Crnkič). Trenér: Šilhavý.
Sparta: Bičík - Holek, Costa, Hybš - Steinhöfer (46. L. Krejčí), Matějovský, Dočkal, Hušbauer (61. Fatai), Jiráček (72. J. Brabec) - Lafata, Frýdek. Trenér: Ščasný.

Reklama

Související témata: