Hlavní obsah

Olomouc - Hradec Králové 0:2Hradec Králové vyhrál v Olomouci, Kacetl udržel nulu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Kudrna 0 : 1
60. Červený 0 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Hradce Králové vyhráli ve 2. kole extraligy na ledě Olomouce 2:0 a spravili si chuť po páteční domácí porážce s Vítkovicemi 3:4 po samostatných nájezdech. O branky vítězů se postarali Jaroslav Kudrna a Rudolf Červený. Domácí brankáře Ondřeje Kacetla nepřekonali a čekají v sezóně na první zisk.

Článek

Úvodní buly vhodil fanoušek Mory, který však utkání vnímá trochu jinak než většina olomouckých hokejových nadšenců. Ondřej Zelenka je nevidomý, přesto už dva roky navštěvuje zápasy Kohoutů. Centr první pětky domácích Jakub Herman měl na vhazování speciální bílou hokejku, která půjde do dražby.

Hned při prvním střídání byly šance na obou stranách. Tu olomouckou nevyužil Kafka, na druhé straně zahrozil kapitán Šimánek. V polovině třetiny vyzkoušel Kacetla Mikúš, ale bekhendovou střelou zblízka brankáře Mountfieldu nepřekonal. A v další obrovské šanci opět Mikúš těsně minul.

Ve 13. minutě šli do vedení hosté, když Kudrna uplatnil svůj důraz a dostal puk za Konráda. Na druhé straně mohl srovnat Holec, ale v dobré šanci nezamířil přesně. V přesilové hře pak možnosti neproměnili Jaroměřský a Laš. V závěru úvodní třetiny hráli hosté přesilovku pět na tři, ale o výhodu přišli po faulu Pilaře a po vyloučení kapitána Šimánka se síly na ledě srovnaly.

Druhá část začala přesilovkou domácích. Po dalším vyloučení Mountfieldu hrála Mora ve čtyřech proti třem a další velkou možnost spálil Mikúš. Na Kacetla nevyzrál ani Kafka. Hosté se připomněli ve 26. minutě po nebezpečné teči Šimánka, kterou kryl Konrád betonem.

V závěrečném dějství se Mora dostala do většího tlaku při své sedmé přesilové hře, ale Kacetla ohrozila jen střelami z dálky. V předbrankovém prostoru se domácí neprosadili. Pak už se Olomoučtí marně snažili dobýt obrannou tvrz Mountfieldu a do větší šance se už nedostali. V 59. minutě ještě pálil Eberle, ale Kacetl byl opět připraven. Domácí zkusili v závěru power play a výsledek dovršil Červený.

2. kolo hokejové extraligy:
HC Olomouc - Mountfield Hradec Králové 0:2 (0:1, 0:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 13. J. Kudrna (Frühauf), 60. Červený (T. Knotek). Rozhodčí: Hribik, Mrkva - Kis, Lučan. Vyloučení: 5:8. Bez využití. Diváci: 4131.
Olomouc: Konrád - Skrbek, Vyrůbalík, Valenta, Jaroměřský, Ondrušek, Staněk - Kafka, Herman, T. Mikúš - Buc, J. Knotek, Laš - Eberle, Řípa, Vodný - Kucharczyk, A. Zeman, Holec. Trenéři: Venera a Tomajko.
Hradec Králové: Kacetl - Pláněk, Vydarený, K. Pilař, Jank, Frühauf, Dietz, Hronek - J. Kudrna, T. Knotek, Šimánek - Bednář, Ihnacak, Courchaine - Köhler, Kukumberg, Dej - Vantuch, Tvrdík, Červený - od 33. navíc R. Pavlík. Trenéři: Draisaitl a T. Martinec.

Reklama

Související témata: