Hlavní obsah

Třinec - Zlín 1:2Zlín překvapil v Třinci a vybojoval první body v sezóně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
23. Sýkora 0 : 1
25. Kubiš 0 : 2
47. Polanský 1 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Zlína dali v třetím kole extraligy zapomenout na nepovedený úvod extraligové sezony a vítězstvím 2:1 v Třinci smazali nulu na svém bodovém kontě. Hosté o výhře na ledě vicemistra rozhodli ve druhé části slepenými góly Tomáše Sýkory a Pavla Kubiše v rozmezí 69 sekund. Oceláři už dokázali jen snížit a poprvé v sezóně vyšli bodově naprázdno.

Článek

Sotva se Třineckým do sestavy vrátil uzdravený kanonýr Adamský, s nachlazením z ní vypadl stěžejní centr Klepiš a domácí své trumfy promarnili v úvodní desetiminutovce. I když jim patřil nástup, tak proti Polanského teči hbitě vytasil beton Štůrala a největší šanci nevyužil Orsava, který z pár kroků minul dorážkou odkrytou branku.

Zlín odrazil třinecký tlak Urbancovou bombou do tyčky, po níž na ledě nastala rovnonováha sil. Aktivnější projev hostů mohl být znovu korunován gólem, ale Veselý si v 16. minutě po sólu vylámal zuby na Hamerlíkovi a pak v přesilovce minul kotouč před prázdnou brankou.

Na stranu Moravanů se tak utkání začalo přiklánět až na začátku druhé části. Třinec dvakrát zaplatil za nedůrazný přístup v obranném pásmu: Sýkora se ve 23. minutě na pravém křídle snadno dostal přes Linharta a švihem prostřelil Hamerlíka mezi betony. Už za 69 sekund jim agresivní hosté sebrali puk v rozehrávce a Kubiš zápěstím kolem Hamerlíkovy vyrážečky zchladil Oceláře druhou trefou.

Dvougólový náskok byl pro Zlín přesně to, co potřeboval. Ještě víc zajistil střední pásmo a třetí hřebíček mohl přidat Kubiš, ale po perfektní kolmici Holíka brankáře Hamerlíka ze sóla nepřelstil.

Třinec prolomil zlínskou defenzívu teprve třináct minut před koncem a při hře pět na tři. Odražený puk napálil z úhlu do odkryté branky Polanský. Gólovou odpověď měl na holi Vlach, ale z brankoviště přehodil s roztaženým Hamerlíkem i branku. Tak se koncovka pro hosty změnila v horor. Těsně před koncem šli na dvě minuty do tří, domácí ještě odvolali gólmana, ale přesilu tří mužů odehráli prachbídně a předčasně ji ukončil faulem Klesla. Přesto ještě v posledních sekundách mohl srovnat Irgl, ale i jeho příležitost pozorný Štůrala zmařil.

3. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - PSG Zlín 1:2 (0:0, 0:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 47. Polanský (Irgl) - 23. T. Sýkora (Cibák, Kotvan), 25. Kubiš. Rozhodčí: Hribik, Mrkva - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 6:11. Využití: 1:1. Diváci: 4611.
Třinec: Hamerlík - Klesla, L. Doudera, Hrabal, M. Doudera, Foltýn, Linhart - Irgl, Matuš, Rákos - Chmielewski, Plíhal, Jašek - Dravecký, Polanský, Adamský - Hrňa, Kreps, Orsava. Trenéři: Kalous a Varaďa.
Zlín: Štůrala - Matějíček, Žižka, A. Holík, Řezníček, Kotvan, Urbanec - Ondráček, P. Holík, Veselý - Kubiš, Cibák, T. Sýkora - Okál, Roman Vlach, Říčka - D. Štastný, Sedláček, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Reklama

Související témata: