Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Olomouc 1:2 SNOlomouc vyhrála na boleslavském ledě a má první body

MinutaMin. Tým Hráč Akce
45. Vyrůbalík 0 : 1
59. Žejdl 1 : 1
65. Mikúš (rozhodující nájezd) 1 : 2
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav

Hokejisté Olomouce vyhráli ve třetím kole extraligy na ledě Mladé Boleslavi 2:1 po samostatných nájezdech a připsali si premiérový bodový zisk v sezóně. Vyrovnaný duel rozhodl slovenský útočník Tomáš Mikúš.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Útočník Olomouce Tomáš Mikúš střílí rozhodující gól v samostatných nájezdech. V boleslavské brance je David Rittich.

Článek

Úvodní šanci zápasu připravil Boleslavi hostující brankář Konrád, když si laxním zpracováním puku málem přivodil vlastní gól. Pak ale diktovali tempo hry překvapivě hosté. Kafku, který v minulosti působil i ve středočeském dresu, nejprve vychytal Rittich, poté neposlechl puk nikým nehlídaného Hermana před domácí brankou. Stejně dopadla i na druhé straně šance Klimenty. To bylo ze strany domácích v úvodní dvacetiminutovce vše. Naopak hosté mohli jít do vedení po šancích Hermana a znovu Kafky, ani jeden z nich ale neuspěl.

Druhá třetina začala ve svižnějším tempu. Domácí trenéři zamíchali sestavou, když se k Výbornému s Pacovským posunul Hyka. Úvodní šance patřila hostům, když v přesilovce pálil nad z dobré pozice Zeman. Na druhé straně ve velké šanci uháněl sám na branku Látal, ale ani z této šance gól nepadl. V polovině zápasu byl gól na spadnutí - šance střídala šanci. Na Ritticha ale nevyzráli ani aktivní Herman s Kafkou, za Boleslav odpověděl nastřelením vnější tyčky brankové konstrukce Urban.

Velkou šanci na prolomení bezbrankového stavu pak měli Hanáci v 102 vteřin dlouhé dvojnásobné přesilovce, ale bránící trojice s brankářem Rittichem se štěstím odolala. Paradoxně právě domácí gólman ještě připravil hostům jednu šanci, když pro změnu v mladoboleslavské přesilovce namazal puk na hůl Knotka.

Do třetí části vstoupili aktivněji domácí, ale Žejdl nedokázal po závaru dostat puk na místo určení. To se ale povedlo o chvíli později olomouckému obránci Vyrůbalíkovi, který ukrytou střelou za tyčkou konečně prolomil gólové embargo. Za Boleslav zkoušel hned vzápětí odpovědět Hyka, ale kvůli Řípově faulu se do finálního zakončení nedostal. V následné přesilovce ostřeloval neúspěšně Konrádovu branku Stříteský s Urbanem.

Hosté se pak už zaměřili na bránění a hrozili hlavně z rychlých protiútoků, zatímco domácí byli stavem skóre viditelně zaskočeni a v jejich hře se objevovala řada nepřesností. Přesto se ale vyrovnání dočkali. Hyka našel před brankou předsezónní posilu z Třince Žejdla, který poslal zápas do prodloužení.

Hyka s Žejdlem si role obrátili v prodloužení, ale druhého jmenovaného vychytal ramenem Konrád. Ještě předtím mohl dva body Olomouci připsat Mikúš, ale pálil jen do Ritticha. Slovenský útočník si spravil chuť v následných nájezdech, když se jako jediný ze šesti střelců dokázal prosadit.

3. kolo hokejové extraligy:
BK Mladá Boleslav - HC Olomouc 1:2 po sam. náj. (0:0, 0:0, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 59. Žejdl (Hyka, Trončinský) - 45. Vyrůbalík (J. Knotek), rozhodující nájezd T. Mikúš. Rozhodčí: Horák, Úlehla - Frodl, Jiří Svoboda. Vyloučení: 6:5. Bez využití. Diváci: 3663.
Mladá Boleslav: Rittich - Trončinský, Holub, Stříteský, Voráček, Ovčačík, Kučný, Kočí - M. Látal, Urban, Klimenta - Pacovský, D. Výborný, Bárta - Hyka, Žejdl, Lenc - L. Pabiška, R. Hruška. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.
Olomouc: Konrád - Vyrůbalík, Skrbek, Jaroměřský, Valenta, Ondrušek, Staněk - Laš, J. Knotek, Kafka - T. Mikúš, A. Zeman, Holec - Vodný, Řípa, Eberle - Jergl, Herman, Kucharczyk. Trenéři: Venera a Tomajko.

Reklama

Související témata: