Hlavní obsah

Mladá Boleslav - Teplice 4:3Teplice venku znovu nebodovaly

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Lüftner 0 : 1
13. Magera (penalta) 1 : 1
26. Zahustel 2 : 1
56. Čermák 3 : 1
81. Táborský 3 : 2
85. Ščuk 4 : 2
87. Fillo 4 : 3
Záznam online reportáže

Fotbalisté Mladé Boleslavi přestříleli v 7. kole nejvyšší soutěže Teplice 4:3. Hosté sice vedli od desáté minuty po trefě Michaela Lüftnera, ale Lukáš Magera z penalty, Ondřej Zahustel a Aleš Čermák otočili skóre. V 81. minutě snížil Ivo Táborský, ale za chvíli přidal čtvrtý gól domácích Jasmin Ščuk a Martin Fillo už poté jen snížil. Severočeši tak nebodovali ani ve třetím venkovním duelu této ligové sezóny. Mladá Boleslav naopak vrátila soupeři jarní debakl 0:5 ze Stínadel, který je jejich nejvyšší porážkou mezi elitou.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Lukáš Magera (vlevo) z Boleslavi a Michael Lüftner z Teplic bojují o míč v utkání 7. kola Synot ligy.

Článek
Fotogalerie

Teplice toužily zlomit neúspěšnou sérii z venkovních hřišť a za úvodní aktivitu byly odměněny rychlou vedoucí brankou. Zmatky v nedůrazné domácí obraně potrestal po odraženém míči střelou k tyči Lüftner a dočkal se svého třetího ligového gólu v kariéře.

Mladoboleslavští ale záhy odpověděli. Skalák trefil ve vápně Horovu ruku a penaltu s přehledem ranou pod břevno proměnil uzdravený Magera. Domácí začali získávat převahu a vidět byl hlavně Zahustel. Nejprve tísněn na malém vápně mířil mimo, pak se hnal sám na Grigara, ale jeho pokus se otřel pouze o vnější tyč.

Mladoboleslavský záložník prolomil střeleckou smůlu ve 26. minutě, kdy po přesném centru od Skaláka z hranice malého vápna nedal hlavou hostujícímu gólmanovi šanci. Zahustel mohl ještě těsně před pauzou přidat svou druhou branku v utkání, ale sám před Grigarem míč do sítě neprocpal.

Čtyři góly ve druhé půli

Hned po přestávce měl na kopačce zvýšení také Čermák, který udělal kličku Grigarovi a trefil na čáře bránícího Lüftnera. V 56. minutě už domácí zvýšili. Po Zahustelově centru ještě Magera hlavičkoval do gólmana, ale důrazný dobíhající Čermák procpal balon do sítě. Mladoboleslavští jako tým s nejlepší ligovou ofenzívou skórovali už posedmnácté v ročníku.

Po hodině hry se Teplice málem vrátily do zápasu, Breiteho tečovaná střela se totiž otřela o tyč. Hosté výrazně přidali, ale ke snížení nevedla ani Vondráškova hlavička, kterou u tyče vyrazil Šeda. Na druhé straně pak odmítl čtvrtý gól domácích Skalák a Severočeši ještě udělali ze závěru drama, protože v 81. minutě snížil po Vachouškově přiťuknutí bývalý mladoboleslavský hráč střídající Táborský.

Mladá Boleslav si vzala dvoubrankový náskok za čtyři minuty zpět, když Grigara zaskočil dalekonosnou přízemní střelou s pomocí tyče Bosňan Ščuk. Teplice ovšem nesložily zbraně a Fillo v 87. minutě ještě snížil. Hosté v závěru vyvinuli drtivý tlak a mohli v nastavení srovnat, ale Horovu střelu vyrazil Šeda.

7. kolo první fotbalové ligy:
FK Mladá Boleslav - FK Teplice 4:3 (2:1)
Branky: 13. Magera z pen., 26. Zahustel, 56. Čermák, 85. Ščuk - 10. Lüftner, 81. Táborský, 87. Fillo. Rozhodčí: Proske - Kotík, Hájek. ŽK: Kúdela - Fillo, Hora, Ljevakovič. Diváci: 3268.
M. Boleslav: Šeda - Kúdela, Vraštil, Polom, Bořil - Ščuk, J. Rada - Zahustel (77. Chramosta), Čermák, Skalák (90. J. Kysela) - Magera. Trenér: K. Jarolím.
Teplice: Grigar - Hora, Lüftner, D. Jablonský, Krob - Ljevakovič (82. Kodeš) - Vondrášek (75. Táborský), Breite, Vachoušek, Fillo - Potočný (66. Bratanovič). Trenér: Vavruška.

Reklama

Související témata: