Hlavní obsah

Liberec - Příbram 3:0Liberec porazil Příbram a dál ztrácí na první Spartu dva body

MinutaMin. Tým Hráč Akce
26. Pokorný 1 : 0
47. Dosoudil (vlastní) 2 : 0
67. Shala 3 : 0
Záznam online reportáže

Liberec

Fotbalisté Liberce porazili v 7. ligovém kole Příbram hladce 3:0. Slovan poslal v 26. minutě do vedení Lukáš Pokorný, hned po pauze si dal vlastní gól Radek Dosoudil a skóre uzavřel Albánec Herolind Shala. Severočeši si tak spravili chuť po čtvrteční porážce 0:1 v Evropské lize s Bragou, udrželi ligovou neporazitelnost a na druhém místě tabulky ztrácí dva body na vedoucí Spartu. Naopak Příbram ve třech z posledních čtyř kol získala jen bod a je dvanáctá.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Fotbalisté Liberce se radují z gólu proti Příbrami

Článek

Liberec se po čtvrtečním nezdaru chvíli rozkoukával a Příbram s ním v úvodní části první půle hrála v poli vyrovnaně. Jenže všechno změnila situace ve 26. minutě, kdy Slovan z první větší šance v utkání otevřel skóre.

Hovorkův pas z hloubi pole vrátil před bránu hlavou Bartl a pohotový Pokorný z halfvoleje umístil míč do sítě. Liberecký stoper se dočkal druhého ligového gólu v kariéře.

Dvě minuty po pauze Severočeši zvýšili. Bartl zacentroval do vápna a Dosoudil pod tlakem Rabušice zamířil hlavou do vlastní sítě. Do soupeřovy branky se zkušený příbramský stoper v 84 zápasech české ligy ještě netrefil.

Příbram hodinu předváděla v útoku podobně slabý výkon jako v minulém kole při domácí prohře 0:4 s Plzní, až pak začala hrát. Koubka protáhl dalekonosnou střelou Rezek, vzápětí libereckého gólmana nepropálil Suchan. V 66. minutě šel po Rezkově kolmici sám na Koubka Pilík, ale trefil jen tyč a Hadaščokovu dorážku do prázdné branky zastavil Hovorka.

V době, kdy snížení viselo ve vzduchu, přidal Liberec třetí gól. Po centru zprava se ve vápně zorientoval Albánec Shala a z otočky zaznamenal svou první branku v české nejvyšší soutěži, kterou zpečetil třetí ligovou výhru Liberce po sobě.

7. kolo první fotbalové ligy:
Slovan Liberec - 1. FK Příbram 3:0 (1:0)
Branky: 26. Pokorný, 47. vlastní Dosoudil, 67. Shala. Rozhodčí: Hrubeš - Pilný, Arnošt. ŽK: Sus, Končal (oba Příbram). Diváci: 3527.
Liberec: Koubek - Coufal, Hovorka, Pokorný, Bartošák - Pavelka, Sýkora - Bartl (73. Jefremov), Shala (81. Bakoš), Josef Šural (70. Kerbr) - Rabušic. Trenér: Trpišovský.
Příbram: Hruška - Sus, Dosoudil, Zápotočný, Divíšek - Hnaníček - Pilík, Suchan (79. Januška), Rezek, Štípek (66. Končal) - Hadaščok (81. Barák). Trenér: Tobiáš.

Reklama

Související témata: