Hlavní obsah

Jablonec - Ml.Boleslav 1:2Pro Jablonec je na podzim domácí hřiště prokleté, tentokrát na něm dokonce prohrál

MinutaMin. Tým Hráč Akce
37. Čermák 0 : 1
70. Tecl (penalta) 1 : 1
75. Magera (penalta) 1 : 2
Záznam online reportáže

Jablonec nad Nisou
Aktualizováno

Domácí hřiště je na podzim pro Jablonec prokleté. Ani v šestém soutěžním utkání totiž na Střelnici neuspěl. Po nezdarech v kvalifikaci o Evropskou ligu s Kodaní a Ajaxem a ligových remízách s Bohemians, Libercem a Spartou totiž tentokrát odevzdal v předehrávce 8. kola fotbalové ligy všechny tři body Mladé Boleslavi. Na vedoucí gól Čermáka sice stačil ještě odpovědět vyrovnávací trefou z vymyšlené penalty, jenže pět minut poté sám rovněž inkasoval z pokutového kopu a zápas prohrál 1:2.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Fotbalisté Mladé Boleslavi se radují z branky na trávníku Jablonce.

Článek
Fotogalerie

Všechno jedna marnost. Domácí, v jejichž sestavě se objevila od první minuty nová posila z pražské Dukly Matěj Hanousek, sice začali aktivně, nešetřili pohybem, míč šel z nohy na nohu, jenže jejich snažení končilo před mladoboleslavskou šestnáctkou. Pár pokusů zdálky nemohlo Šedu překvapit, protože směřovaly mimo jeho tyče, centry do šestnáctky také nebezpečí nepředstavovaly.

Jarolímův tým proto hru záhy vyrovnal, a protože měl také ofenzivní choutky, hrál se docela zajímavý fotbal. Jen šance a zakončení scházelo, což platilo i pro hosty. Hlavička Ščuka sice donutila jabloneckého brankáře Hrubého k pohotovému zákroku, ale na dlouhé minuty byla tím jediným, čím Středočeši pohrozili. Rada totiž z trestného kopu bránu netrefil, centry agilního Skaláka vysokého Mageru rovněž nenacházely.

Až osm před přestávkou se mladoboleslavští fotbalisté prosadili. Samo sebou po akci, u jejíhož zrodu byl Skalák. Po jeho vysunutí totiž Bořil našel Čermáka, jenž poslal levačkou míč přesně k tyči.

Jablonec srovnal až z vymyšlené penalty

Jablonecký kouč Šilhavý musel pochopitelně reagovat. Po půli posílil ofenzívu a poslal na hřiště Tecla a po něm i Doležala s Trávníkem, jenže na soustředěně bránící Středočechy dlouho nic neplatilo.

Nakonec musel přispěchat domácím na pomoc brankář hostů Šeda. Lehký centrovaný balón mu vypadl z rukou, Tecl se k němu snažil prodrat, přes gólmana upadl a sudí Ardeleanu nařídil penaltu, kterou viděl jen on.

Tecl z ní vyrovnal, ale jablonecká radost neměla dlouhého trvání. Mladá Boleslav se totiž najednou vrhla do útočení a promptně strhla vedení na svou stranu. Magera nejprve pálil do tyče a Čermák odražený míč do sítě nedopravil, ale za dvě minuty se přece jen skóre měnilo.

Mingazov totiž fauloval pronikajícího Bořila a Magera si při exekuci pokutového kopu počínal stejně bezchybně, jako před ním Tecl. Mladá Boleslav tak je dalším týmem, který na podzim vyloupil jabloneckou Střelnici. Po Bohemians, Liberci a Spartě, týmech, které na severu Čech uhrály remízu, si dokonce odvezla tři body.

FK Jablonec - FK Mladá Boleslav 1:2 (0:1)
Branky: 71. Tecl z penalty - 37. Čermák, 75. Magera z penalty, Rozhodčí: Ardeleánu - Mencl, Antoníček. ŽK: Bořil, Rada, Šeda. Diváci: 2236.
Jablonec: V. Hrubý - Karavajev, Pernica, Beneš, Matěj Hanousek - Hübschman - Mingazov, Greguš, Pospíšil (66. Trávník), Crnkič (46. Tecl) - Wágner (61. Doležal). Trenér: Šilhavý.
M. Boleslav: Šeda - Bořil, Vraštil, Kúdela, Fleišman - Ščuk, J. Rada - Zahustel (90. Kysela), Čermák (76. Baroš), Skalák (90. + 1. Chramosta) - Magera. Trenér: K. Jarolím.

Reklama