Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Liberec 3:1Mladá Boleslav doma opět bodovala, porazila Liberec

MinutaMin. Tým Hráč Akce
22. Urban 1 : 0
43. Jarůšek 2 : 0
46. Bulíř 2 : 1
58. Pacovský 3 : 1
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav

Hokejisté Mladé Boleslavi vyhráli utkání 5. kola Tipsport extraligy na domácím ledě nad Libercem 3:1. Na branky Tomáše Urbana a Richarda Jarůška odpověděli hosté snížením z hole Michala Bulíře, ale definitivní rozhodnutí o domácí výhře přinesla dvě minuty před koncem branka Dominika Pacovského. Středočeši utnuli sérii tří výher Bílých Tygrů.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Mladé Boleslavi David Rittich.

Článek

Derby začaly oba celky ve svižném tempu a od začátku se pořádně jiskřilo v každém souboji. Výtiskovo nahození zblokovala před Rittichem clonící dvojice, Lencovu kličkovanou zastavil jistým zákrokem Lašák. Hosté v úvodní desetiminutovce domácí mačkali, k dobru získali i dvě přesilovky, ale největší možnost měli paradoxně v oslabení Bruslaři. Urban při ní s Jarůškem uháněli dva na jediného obránce, ale prvně jmenovaný svou přihrávkou spoluhráče před brankou nenašel. V další šanci sebral dobrou střeleckou příležitost Birnerovi včasným pádem na led Trončinský.

V úvodu druhé třetiny dostala Mladá Boleslav výhodu přesilové hry. Na konci zpočátku kostrbaté kombinace byl s pohotovou dorážkou před Lašákem osamocený Urban, který před startem této sezony přišel do týmu Středočechů právě z nedalekého Liberce. Hosté se také branky dočkali, ale po závaru před Rittichem dostal puk do branky Ševc ve 27. minutě až těsně po hvizdu hlavního rozhodčího.

Bruslaři pak na dlouhou dobu přišli o svého kapitána Davida Výborného, který nelibě nesl své vyloučení za nezahození zlomené hole a ke dvěma minutám vyfasoval ještě "desítku". Z trestné lavice pak sledoval průnik hostujícího Bulíře, který zastavila domácí obrana až za cenu faulu.

Pacovský pojistil výhru

Pozornost fanoušků během třetí třetiny přitahoval také zkušební provoz jedné ze dvou plánovaných velkoplošných obrazovek. V reálu pak mohli sledovat druhý gól domácích. Jarůšek se protlačil mezi dva obránce a v tísni plácl do puku tak šikovně, že ten skončil za zády překvapeného Lašáka. Z dvoubrankového vedení se ale Boleslav neradovala dlouho. O tři minuty později našel Radivojevič od mantinelu před brankou osamoceného Bulíře, který se přeci jenom dočkal odměny za svou aktivitu. Liberec prahl po vyrovnání, ale Birner pálil jenom do plastronu domácího brankáře, Bulíř pak těsně mimo.

Rozhodnout mohl necelé čtyři minuty před koncem Pacovský, ale jeho samostatný únik Lašák vychytal. O dvě minuty později už se ale mladoboleslavský kanonýr dočkal. To když zakončil rychlou kombinaci po přihrávce od Hyky. Do prázdné branky se pak trefil Stříteský, ale rozhodčí pískali ofsajd. Jen vyloučením dopadl faul na Trončinského, ačkoliv se domácí dožadovali odpískání technického gólu.

5. kolo hokejové Tipsport extraligy:
BK Mladá Boleslav - Bílí Tygři Liberec 3:1 (0:0, 1:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 22. Urban (Pacovský, Klimenta), 43. Jarůšek (Lenc, Trončinský), 58. Pacovský (Hyka) - 46. Bulíř (Radivojevič, Bakoš). Rozhodčí: Hribik, Souček - Lučan, Kis. Vyloučení: 5:7, navíc D. Výborný - Vampola, Ševc všichni 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 3957.
Mladá Boleslav: Rittich - Voráček, Stříteský, Holub, Trončinský, Ovčačík, Kučný - Bárta, D. Výborný, Žejdl - Pacovský, Urban, M. Látal - Klimenta, R. Hruška, Hyka - Jarůšek, Lenc, L. Pabiška. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek
Liberec: Lašák - Šimek, Ševc, Vitásek, Derner, Plutnar, Výtisk, Ulrych - Řepík, Vampola, Birner - Bakoš, Bulíř, Radivojevič - Stránský, P. Jelínek, Krenželok - D. Špaček, Lakatoš, Jonák. Trenéři: Pešán a V. Čermák.

Reklama

Související témata: