Hlavní obsah

Olomouc - Chomutov 5:2Olomouc vyhrála nad Chomutovem a zvítězila počtvrté v řadě

Hokejisté Olomouce porazili v 6. kole Tipsport extraligy doma nováčka Chomutov 5:2 a radovali se ze čtvrté výhry za sebou. Dvěma góly k tomu přispěl útočník Aleš Jergl. Piráti naopak neuspěli poprvé po čtyřech vítězstvích v řadě.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Na vhazování Jan Knotek z Olomouce (vlevo) a brněnský útočník Jakub Koreis.

Článek

Domácí nastoupili v totožné sestavě jako v pátek v Brně a nechyběl a ani útočník Tomáš Mikúš, který dostal pukem do nosu a nastoupil tak s celoobličejovým krytem. Hostům chyběli zranění útočníci Hřebejk s Davidem Květoněm.

Hned ve druhé minutě mohli jít do vedení hosté. Červenka zpoza branky našel Růžičku, proti kterému ale zasáhl Konrád. Hrálo se v rychlém tempu a oba brankáři si s nebezpečnými střelami poradili. V osmé minutě po tlaku domácích nepřekonal Kopřivu Mikúš.

Z úvodní branky se radovala Olomouc, která ve 12. minutě vůbec poprvé v sezoně využila přesilovou hru. Nejdříve trefil Staněk tyč a po přihrávce Vodného už zblízka prostřelil Kopřivu Řípa. Olomouc se dostala do tlaku a v další přesilovce měla další šance. Skóre se ale neměnilo ani po pokusu Eberleho z mezikruží.

Laš se prosadil při Červenkově vyloučení

Při Červenkově trestu ve 23. minutě už domácí zvýšili. Po Kafkově akci a dorážce Knotka se prosadil Laš. Sudí se ještě o platnosti branky poradili s videorozhodčím. Hanáci pokračovali ve výborném výkonu. Ve 26. minutě prostřelil Kopřivu Holec a do chomutovské branky se postavil Strmeň.

Chomutov se ve 29. minutě dočkal snížení, když Růžička zamířil z mezikruží přesně nad Konrádovu vyrážečku. V dalším střídání elitní formace hostů prověřil olomouckého gólmana Vondrka. Na druhé straně se proti dělovce Vodného vyznamenal Strmeň. Další šance domácích měli Kafka, Jergl a Knotek. Konrád zase zlikvidoval sólový nájezd Kašeho, v přesilovce neuspěl ani Červenka. Strmeň si poradil s Řípovým únikem.

Ve třetí části začali aktivněji domácí a dvakrát zahrozil Mikúš. Chomutov odpověděl tlakem Růžičkovi formace. Olomouc se ubránila i v následném oslabení a v 48. minutě naopak zvýšil přesnou ranou Jergl, který za necelé dvě minuty upravil i na 5:1. Hosté ještě stihli snížit. V 51. minutě minutě sice Konrád chytil Kämpfovo trestné střílení, ale čtyři minuty před koncem uzavřel skóre v přesilovce Sklenář.

6. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Olomouc - Piráti Chomutov 5:2 (1:0, 2:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 12. Řípa (Vodný, Eberle), 23. Laš (Kafka, Skrbek), 26. Holec (Skrbek), 48. Jergl (Ondrušek), 50. Jergl (Herman) - 29. Vl. Růžička ml. (Červenka, Redlihs), 56. Sklenář (Kämpf, J. Drtina). Rozhodčí: Čech, Hribik - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 5:4. Využití: 2:1. Diváci: 4625.
Olomouc: Konrád - Skrbek, Vyrůbalík, Valenta, Jaroměřský, Staněk, Ondrušek - Kafka, J. Knotek, Laš - Holec, A. Zeman, T. Mikúš - Eberle, Řípa, Vodný - Kucharczyk, Herman, Jergl. Trenéři: Venera a Tomajko.
Chomutov: M. Kopřiva (26. Strmeň) - Rutta, Redlihs, Rýgl, Dlapa, Kranjc, J. Drtina, od 50. navíc Blaha, Šidlík - Hovorka, D. Kaše, Tomica - Červenka, V. Růžička ml., Vondrka - Pospíšil, Kämpf, Sklenář - Račuk, Chlouba, L. Květoň. Trenéři: V. Růžička st., B. Kopřiva a J. Šťastný.

Reklama

Související témata: