Hlavní obsah

Hradec Králové - Třinec 5:3Hradec porazil Třinec a brankář Svoboda slaví rekordní výhru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Courchaine 1 : 0
20. Kreps 1 : 1
23. Irgl 1 : 2
27. Pilař 2 : 2
36. Ihnacak 3 : 2
38. Ihnacak 4 : 2
51. Kudrna 5 : 2
60. Polanský 5 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Hradce Králové porazili v 7. kole Tipsport extraligy Třinec 5:3 a posunuli se na třetí místo tabulky. Dvěma góly se o to zasloužil útočník Brian Inhnacak. Brankář Adam Svoboda si připsal rekordní 253. vítězství v základní části.

Foto: David Taneček, ČTK

Třinecký brankář Peter Hamerlík likviduje střelu královéhradeckého útočníka Bedřicha Köhlera (vlevo). Vpravo přihlíží obránce Ocelářů Tomáš Linhart.

Článek

Duel začal pro domácí velmi dobře, už ve 2. minutě se střelou z levé strany prosadil útočník Courchaine. Na gól mu přihrával Köhler, který nahradil ve druhém útoku nemocného Bednáře. Tato formace s třetím členem Ihnacakem se nakonec ukázala jako zásadní součást hradecké sestavy.

Po zbytek první třetiny byli domácí nebezpečnější, hosté zahrozili jen šancí Draveckého, jehož zastavil Svoboda. V dresu Mountfieldu se mohl po průniku trefit Pavlík, ale ani nemířil přesně.

V poslední minutě první části však skórovali hosté, a to ve vlastním oslabení. Courchainovi přeskočil puk odražený od mantinelu, čehož využil Kreps. Domácí mohli bleskově odpovědět, dostali puk do branky, ale až těsně po závěrečné siréně.

Druhou část začal lépe Třinec, ve 23. minutě Irgl dorazil puk vyražený brankářem. Poté se však Mountfield zvedl, byl pohyblivější a nebezpečnější. Navíc se mu dařilo střelecky a průběh duelu otočil třemi brankami. Nezabrzdila ho ani série vyloučení, z nichž dvě přišla kvůli hře v šesti. Nejprve protlačil ze skrumáže puk do branky zadák Pilař, poté se dvakrát trefil Ihnacak. V brejku mu připravil pozici zpětnou přihrávkou Kudrna a poté Kanaďan skóroval v přesilovce po křížném pasu.

Knotek pojistil náskok

Ve třetí třetině se domácí pustili do nepříjemné hry, bránili pečlivě a favorit extraligy se těžce dostával přes jejich defenzivu. V 51. minutě se jim navíc vydařil rychlý protiútok. Knotek ujel po levé straně, ve středu našel Kudrnu, který prostřelil Hamerlíka.

Velký podíl na úspěchu měl i brankář Svoboda, který bleskovým skluzem chytil například jasnou Krepsovu šanci. Nestačil pouze na Polanského střelu v přesilovce. Gól však přišel v poslední minutě a Třinec nezachránil. Hradecký úspěch ještě umocnil v závěrečné bitce bek Vydarený, jenž skolil útočníka Chmielewskiho.

7. kolo hokejové Tipsport extraligy:
Mountfield Hradec Králové - HC Oceláři Třinec 5:3 (1:1, 3:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 2. Courchaine (Köhler, Čáp), 27. K. Pilař (Vašíček, Courchaine), 36. Ihnacak (J. Kudrna, K. Pilař), 38. Ihnacak (Courchaine, Čáp), 51. J. Kudrna (T. Knotek, Vydarený) - 20. Kreps, 23. Irgl (Polanský, Klesla), 60. Polanský (Svačina, Hrňa). Rozhodčí: Šindler, R. Čech - Bláha, Špůr. Vyloučení: 8:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 5193.
Hradec Králové: A. Svoboda - Pláněk, Vydarený, K. Pilař, Čáp, Dietz, Vašíček, Hronek - J. Kudrna, T. Knotek, Dej - Köhler, Ihnacak, Courchaine - R. Pavlík, Troliga, Červený - Kopta, Tvrdík, R. Pilař. Trenéři: Draisaitl a T. Martinec.
Třinec: Hamerlík - Nosek, Klesla, Hrabal, M. Doudera, Adámek, Linhart, L. Doudera - Hrňa, Kreps, Orsava - Irgl, Polanský, Dravecký - Klepiš, Plíhal, Svačina - Rákos, Matuš, Chmielewski. Trenéři: Kalous a Varaďa.

Reklama

Související témata: