Hlavní obsah

Karlovy Vary - Zlín 1:2Zlín vyhrál v Karlových Varech a už není poslední

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Říčka 0 : 1
23. Marosz (trestné střílení) 1 : 1
35. Cibák 1 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Zlína vyhráli v 8. kole extraligy na ledě Karlových Varů 2:1. Dosud poslední Berani přeskočili výhrou svého dnešního soka v tabulce. Energie potřetí za poslední svá čtyři vystoupení nebodovala. Rozhodl útočník Martin Cibák.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Zleva Michal Gulaši z Varů, Tomáš Čachotský ze Zlína a karlovarský brankář Tomáš Závorka.

Článek

Po čistce v kádru a vydařeném utkání v Chomutově nastoupila dnes Energie proti Zlínu, jež kvůli poruše chladícího zařízení na svém stadionu nesehrál 10 dní soutěžní zápas. Hned v úvodních minutách se uvedli nové karlovarské akvizice, když Ivan Rachůnek bombou z mezikruží vyzkoušel Kašíka a následně Bulík nastřelil tyč.

Nejzásadnější momenty úvodního dějství však přišly ve čtvrté minutě. Po avizovaném vyloučení Marosze došlo ke konfliktu mezi Kotvanem a Dudou, který Duda zakončil úderem hlavou a za tento úlet obdržel od rozhodčích trest na pět minut a do konce utkání. Hostům se tak naskytla mimo pětiminutové přesilovky i dvouminutová výhoda dvou mužů v poli navíc. Tuto výhodu hned po ll vteřinách využil z bezprostřední blízkosti Říčka. Branku však musel ještě potvrdit videorozhodčí.

Ve 13. minutě mohl navýšit rozdíl ve skóre Aleš Holík, jeho střela však pouze trefila tyč domácí branky. Největší šanci Energie si vzápětí vytvořil Vachovec, ale v pádu přestřelil zcela odkrytou branku.

Úvod druhé dvacetiminutovky vyšel lépe domácím, když nejdříve Bulík při samostatném nájezdu ještě neuspěl, ale ve 23. minutě srazil pádem pod nohy Kašík ujíždějícího Marosze. Ten nařízené trestné střílení proměnil přesnou střelou mezi betony zlínského gólmana.

V dalším průběhu zápasu se do větších příležitostí dostávali hosté, po nahrávce Čachotského bez přípravy střílel Sedláček a ve 32. minutě si bombou z mezikruží na Závorku nepřišel Ondráček. Vrátit vedení na svou stranu se hostům podařilo o tři minuty později, kdy po nahrávce Kubiše prostřelil bombou z pravého křídla strážce karlovarské branky Cibák.

Ve třetí části vyvinuli Západočeši velký tlak, který vyústil v obrovské příležitosti agilního Bulíka, Haščáka a sérii vyloučení zlínských hráčů. V 56. minutě mohli naopak navýšit skóre Berani, když opět měli příležitost hrát 101 vteřin přesilovku pět na tři. I když hráči z lázeňského města toto oslabení přestáli a poslední minutu hráli power play, úporná obrana hostí v čele s výtečným Kašíkem jim vyrovnat nedovolila.

8. kolo hokejové extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - PSG Zlín 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 23. Marosz z tr. střílení - 4. Říčka (T. Sýkora), 35. Cibák (Kubiš, T. Sýkora). Rozhodčí: Šindler, Hribik - D. Jelínek, Pešek. Vyloučení: 4:4, navíc Duda (K. Vary) 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:1. Diváci: 2863.
Karlovy Vary: Závorka - Harant, Sičák, J. Tomeček, Gulaši, Dvořák, Bičánek - Duda, Marosz, T. Rachůnek - V. Tomeček, Haščák, I. Rachůnek - Koblasa, Bulík, Vachovec - Gorčík, Zadražil, T. Rohan. Trenéři: Mlejnek a Mariška.
Zlín: Kašík - A. Holík, Horák, Matějíček, Žižka, Kotvan, Řezníček - T. Sýkora, Cibák, Kubiš - Ondráček, P. Holík, Veselý - Čachotský, Roman Vlach, Říčka - Okál, Sedláček, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Reklama