Hlavní obsah

Sparta - Třinec 7:5Sparta v gólově nejbohatším utkání sezóny přestřílela Třinec

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Hlinka 1 : 0
12. Polanský 1 : 1
17. Svačina 1 : 2
18. Svačina 1 : 3
22. Piskáček 2 : 3
24. Sabolič 3 : 3
31. Polanský 3 : 4
34. Réway 4 : 4
37. Mikúš 5 : 4
45. Hamilton 6 : 4
55. Chmielewski 6 : 5
60. Kumstát 7 : 5
Záznam online reportáže

Vynikající hokejovou podívanou s řadou zvratů nabídla repríza posledního semifinále play off mezi Spartou a úřadujícími vicemistry z Třince. Pražané v gólově nejbohatším zápase probíhající sezóny zvítězili 7:5 a po šesti předešlých duelech konečně dokázali zvítězit za tři body. Oceláři si naopak připsali druhou porážku v řadě.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Útočník Sparty Curtis Hamilton (druhý zleva) přijímá gratulaci ke gólu od spoluhráčů (zleva) Lukáše Cingela, Juraje Mikuše, Marka Hrbase a Martina Réwaye.

Článek

Třinec přijel do Prahy bez osmi hráčů, když dlouhodobým marodům přibyl i útočník Dravecký. Domácí do zápasu vstoupili hodně aktivně, vytvářeli si řadu příležitostí a poměr střel po šesti odehraných minutách byl 8:1 v jejich prospěch. V té době už byli ve vedení, neboť v první přesilovce utkání otevřel skóre po Buchteleho přiťuknutí kapitán Hlinka.

Ani Oceláři ale nabídnutou premiérovou přesilovkou nepohrdli. Střelu Linharta gólman Pöpperle vyrazil jen před sebe a dorážející Polanský srovnal. V 17. minutě hráli hosté další přesilovku a Svačina střelou do odkryté klece mohl slavit svůj první gól v třineckém dresu po letním příchodu z Vítkovic.

V předchozích třech extraligových střetnutích se nedočkal žádného, jenže na Spartě se záhy radoval z dalšího. Po 44 vteřinách totiž využil přihrávku Polanského od mantinelu a Pöpperle tak už po necelých osmnácti minutách prchnul na střídačku a své místo v brankovišti přepustil Lukášovi.

Brankáře měnil i Třinec, Šimboch zažil premiéru

Pražany jako by tato změna nakopla a po první změně stran na svého soupeře vlétli. Piskáček nejprve po rychlém protiútoku snížil, aby se za další dvě minuty zbavil Sabolič kličkou od pravého mantinelu kapitána hostů Klesly a překonal gólmana Hrubce potřetí.

V polovině utkání ale Polanský svým druhým zásahem vrátil Ocelářům vedení, ovšem to bylo naposledy, kdy hosté tahali za delší konec provazu. O tři minuty později s dělovou ránou na Hrubcovu lapačku uspěl Réway a do konce druhé třetiny pak Mikuš přesilovkovou trefou mezi Hrubcovy betony skóre otočil. Závěr prostředního dějství okořenila hromadná bitka, v níž si nejaktivněji počínal domácí bek Čajkovský proti Hrňovi.

Od třetí třetiny se v brance hostů objevil Slovák Šimboch, který zažíval premiéru v nejvyšší české soutěži. Bez inkasovaného gólu ale vydržel pouze necelých pět minut, americký útočník Hamilton ho překonal střelou z mezikruží a v druhém zápase za Spartu vstřelil svůj první gól. V 55. minutě zvýšil třinecké naděje alespoň na bod Chmielewski, když snížil na 5:6.

103 vteřin před třetí sirénou zkusili Oceláři hru bez brankáře s šesti hokejisty v poli, vyrovnání se ale nedočkali. V čase 59:43 naopak Kumstát střelou do prázdné branky uzvařel na konečných 7:5.

10. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Sparta Praha - HC Oceláři Třinec 7:5 (1:3, 4:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 6. J. Hlinka (Buchtele, Réway), 22. Piskáček (J. Hlinka, Buchtele), 24. Sabolič (Pech), 34. Réway, 37. J. Mikuš (Buchtele, Přibyl), 45. Hamilton (Réway), 60. Kumstát - 12. Polanský (Linhart, Irgl), 17. Svačina (Hrňa, Klesla), 18. Svačina (Polanský, Irgl), 31. Polanský (Foltýn), 55. Chmielewski (L. Doudera, Klepiš). Rozhodčí: Hodek, Souček - Bláha, Špůr. Vyloučení: 8:5, navíc Čajkovský (Sparta) 10 minut. Využití: 2:2. Diváci: 6164.
Sparta: Pöpperle (18. Lukáš) - Čajkovský, Barinka, Piskáček, Polášek, J. Mikuš, Hrbas - Sabolič, Pech, Kumstát - Réway, J. Hlinka, Klimek - Hamilton, Přibyl, Buchtele - Černoch, Cingel, A. Kudrna. Trenéři: Jandač a Moták.
Třinec: Hrubec (41. Šimboch) - Klesla, M. Doudera, Nosek, L. Doudera, Roman, Linhart, Adámek, Foltýn - Irgl, Polanský, Cienciala - Matuš, Klepiš, Svačina - Hrňa, Rákos, Rufer - Christov, Jašek, Chmielewski. Trenéři: Kalous a Varaďa.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice