Hlavní obsah

Liberec - Olomouc 0:1Olomouc uspěla v Liberci, vyhrála posedmé za sebou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
53. Skrbek 0 : 1
Záznam online reportáže

Liberec

Hokejisté Olomouce zvítězili v 10. kole extraligy na ledě vedoucího Liberce nejtěsnějším rozdílem 1:0 a bodově se na svého soupeře dotáhli. Hanáci potvrdili výtečnou formu a připsali si sedmé vítězství za sebou. Naopak Bílí Tygři poznali hořkost porážky po čtyřech vítězných duelech a zároveň zaznamenali první domácí porážku v sezóně.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký Petr Vampola (vlevo) a Marek Laš z Olomouce.

Článek

Liberečtí byli v utkání střelecky velmi aktivní, nedokázali však najít recept na výborného brankáře Branislava Konráda, který si připsal 31 úspěšných zákroků a udržel první čisté konto v soutěži. Duel rozhodl v 53. minutě obránce Pavel Skrbek.

Severočeši vstoupili do utkání velmi aktivně a hned od první minuty se tlačili do útoku. Pomohla mu také přesilová hra, při které měl dobrou šanci Bulíř, Konrád však výborně zasáhl. Nepřišli si na něj ani Vampola s Birnerem.

Hosté se osmělili až ve dvanácté minutě a hned z toho byla velká šance Laše, také domácí brankář Lašák byl ale připraven. Na druhé straně měl úvodní gól na hokejce Krenželok, Konrád byl ale opět bezchybný. Při střele Bakoše ze závěru první třetiny mu poté pomohla levá tyč.

V úvodu druhého dějství zahrozil hostující Eberle, jehož střela se otřela o horní tyč Lašákovy branky. Jinak se však druhá třetina nesla ve znamení dobývání olomoucké branky. Hned dvě velké šance měl aktivní Bulíř, Konrád se opět vyznamenal. Domácí Bílí Tygři měli ve druhém dějství k dispozici hned čtyři přesilovky a zasypali hostující brankáře sprškou střel. Vedoucí branky se však Severočeši nedočkali. Olomouc se před Lašáka dostávala spíše sporadicky, po většinu času se bránila místy až drtivému tlaku domácích.

Na začátku třetí dvacetiminutovky si v početní výhodě zahráli také Hanáci. Se střelou Skrbka si poradil Lašák. Na opačné straně nebezpečně pálil Řepík, ani on si ale na hostujícího gólmana nepřišel. Do vedení tak šli trochu překvapivě hosté z Olomouce. Vodný využil zmatků v liberecké defenzivě a přesnou přihrávkou našel Skrbka, jehož střela se štěstím prošla až za Lašáka. Domácí byli po inkasovaném gólu jako opaření a již nedokázali najít odpověď na gól hostů. Nepomohla jim k tomu ani závěrečná power play.

10. kolo hokejové extraligy:
Bílí Tygři Liberec - HC Olomouc 0:1 (0:0, 0:0, 0:1)
Branka a nahrávky: 53. Skrbek (Řípa, Vodný). Rozhodčí: Hribik, Hrubý - Blümel, Zavřel. Vyloučení: 4:8. Bez využití. Diváci: 4485.
Liberec: Lašák - Vitásek, Derner, Šimek, Ulrych, Plutnar, Výtisk, Kajínek - Řepík, Vampola, Birner - Bakoš, Bulíř, Radivojevič - Stránský, P. Jelínek, Krenželok - Jonák, Lakatoš, D. Špaček. Trenéři: Pešán a V. Čermák.
Olomouc: Konrád - Skrbek, Vyrůbalík, Valenta, Jaroměřský, Staněk, Ondrušek, Rašner - Kafka, J. Knotek, Laš - Holec, A. Zeman, T. Mikúš - Eberle, Řípa, Vodný - Kucharczyk, Herman, Jergl. Trenéři: Venera a Tomajko.

Reklama

Související témata: