Hlavní obsah

Litvínov - Pardubice 1:2Pardubice vyhrály v Litvínově a ukončily sérii nezdarů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Starý 0 : 1
17. Šeda 0 : 2
35. Havlíček 1 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Pardubic vyhráli v 10. kole extraligy na ledě Litvínova 2:1 a ukončili tak sérii tří porážek. Mistrovský Litvínov naopak prohrál potřetí za sebou a stále má na svém kontě jen jedno tříbodové vítězství z prvního kola. Litvínov tak v tabulce klesl na 12. místo za svého přemožitele.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Zklamaní litvínovští hokejisté poté, co doma podlehli Pardubicím 1:2.

Článek

První vážnější střela na branku přišla až v sedmé minutě a hned byla gólová. Útočník hostů Starý zůstal osamocený na pravém křídle a neomylně zavěsil na bližší tyč. Severočeši poprvé ohrozili Kristana v deváté minutě, ale Jánský po krásné Hüblově přihrávce minul prázdnou branku.

Domácím nepomohla k vyrovnání ani dvojnásobná přesilová hra trvající 22 sekund. Největší šanci měl opět Jánský, puk z jeho hole skončil pouze na tyčce. A tak se mohli v 17. minutě radovat opět Pardubičtí, nedůraz před Janusem využil obránce Šeda, který dorazil puk do branky. Asistenci si připsal kanadský útočník Redenbach, kterého Pardubice dnes angažovaly.

Zmar domácích pokračoval i v úvodu druhé třetiny. Hosté hráli pozorně a vyrovnali se i s přesilovkami soupeře. Navíc pozorně chytal Kristan, který si poradil i s velkou šancí Martynka. Zvýšit vedení hostů mohli Svoboda s Tyborem, přečíslení dva na jednoho ale nezakončili ideálně.

V závěru druhé třetiny Litvínovu vykřesali naději na obrat mladíci ze čtvrté formace. Řehoř našel střílenou přihrávkou Havlíčka, ten pouze nastavil hůl a poslal puk za hostujícího brankáře.

Do třetí části vstoupili domácí aktivněji, ale v koncovce se jim nedařilo. Největší příležitosti si opět vypracovala čtvrtá formace, ovšem Kristan byl pozorný a vždy připraven. V 51. minutě předvedl úchvatné sólo Kubát, který obešel čtyři protihráče, ztroskotal ovšem na hostujícím brankáři. Vyrovnat se domácím nepodařilo ani při závěrečné power play.

10. kolo hokejové extraligy:
HC Verva Litvínov - HC Dynamo Pardubice 1:2 (0:2, 1:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 35. Havlíček (I. Řehoř) - 8. Starý (Poulíček, Marcinko), 17. Šeda (Redenbach, Rolinek). Rozhodčí: Pešina, R. Svoboda - Frodl, Hynek. Vyloučení: 6:5. Využití: 0:1. Diváci: 4642.
Litvínov: Janus - Chaloupka, Kubát, F. Pavlík, Frolo, Gula, T. Pavelka - Martynek, Hübl, Lukeš - Jánský, R. Hanzl, Trávníček - Jurčík, Piroš, M. Hořava - I. Řehoř, Havlíček, A. Chlapík. Trenéři Rulík, Weissmann a Šlégr.
Pardubice: Kristan - Gregorc, Čáslava, Štajnoch, L. Havlík, Bokroš, Ščotka, J. Zdráhal, M. Šeda - P. Sýkora, Redenbach, Rolinek - J. Svoboda, Nahodil, Tybor - Poulíček, Marcinko, Starý - A. Havlík, Tomášek, Kolář. Trenéři: M. Říha ml. a Baďouček.

Reklama

Související témata: