Hlavní obsah

Třinec - Plzeň 5:1Vicemistr zabral, Třinec zdolal vedoucí Plzeň

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Hrňa 1 : 0
30. Hrňa 2 : 0
32. Dravecký 3 : 0
33. Kubalík 3 : 1
40. Svačina 4 : 1
60. Kaňa 5 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Třince zmírnili v předehrávce 11. kola extraligy dosavadní výsledkové trápení vítězstvím 5:1 nad vedoucí Plzní. Katem Škody se stal nejlepší kanonýr minulé sezony Erik Hrňa, který dvěma góly ukončil svůj střelecký půst v sezoně. Bez svého nejlepšího střelce Hossy Západočeši po šesti utkáních v řadě nebodovali a pod Javorovým navíc utrpěli šestou porážku za sebou.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Třinečtí se radují z druhé branky proti Plzni.

Článek

I když s třineckým lazaretem to nakonec nebylo tak žhavé, při neúčasti Adamského, Krepse a Klepiše se do sestavy protlačili všichni čtyři útočníci povolaní z farmy ve Frýdku-Místku. Jejich lajna si dokonce ve čtvrté minutě vytvořila první střeleckou příležitost, ale Růžička ani nadvakrát Machovského nepřekonal.

Čtyři porážky z posledních pěti zápasů donutily Třinec změnit herní myšlení a upnout se k jednoduchosti. Soupeře v první části přestřílel 16:3. Ale nejpodstatnější pro domácí bylo, že Rákos v deváté minutě v oslabení zavezl puk do pásma, objel bránu a křížným pasem našel Hrňu, který první trefou v ročníku otevřel skóre.

Čerstvý lídr extraligy toho do té doby moc nepředvedl. Až ve 14. minutě se Kubalík prosmýkl středem hřiště před Hrubce, který ale svoje barvy podržel. Plzeň se nejvíce nadechovala v úvodu druhé části, jenže Bližňák si pokusem z mezikruží na Hrubce také nepřišel. Změnu poměrů na ledové ploše tak nastolil druhý gól Hrni, který ve 29. minutě po ideální Meidlově přihrávce snadno překonal Machovského.

A Třinec znovu připomínal sebevědomého vicemistra. Plíhal v přesilovce drzou zadovkou přes brankoviště vyzval Draveckého, který navýšil skóre na 3:0. Třinecké bohorovnosti však bylo až moc: brankář Hrubec si chtěl za bránou frajersky obhodit Indráka, který mu ale sebral puk a Kubalík do prázdné branky snížil.

Plzeň opět pookřála, ale zárodek dramatu 18 sekund před koncem druhé části odmítl po brejku přesnou ranou k tyči Svačina. Machovský navíc půl minuty před koncem podcenil Káňovu střelu z dálky, a tak Třinec zůstal proti Plzni na vlně přesvědčivých domácích výher - k výsledkům 4:1, 3:1, 5:1, 3:0 a 4:0 dnes přidal 5:1.

11. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - HC Škoda Plzeň 5:1 (1:0, 3:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 9. Hrňa (Rákos), 30. Hrňa (Meidl, Klesla), 32. Dravecký (Plíhal, Svačina), 40. Svačina (Dravecký), 60. T. Káňa (Foltýn, L. Doudera) - 33. Kubalík (Indrák). Rozhodčí: Mrkva, Šír - Lukš, Tošenovjan. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 4459.
Třinec: Hrubec - M. Doudera, Linhart, Nosek, Hrabal, Klesla, L. Doudera, od 41. navíc Foltýn - Irgl, Polanský, Orsava - Dravecký, Plíhal, Svačina - Hrňa, Rákos, Meidl - Luka, M. Růžička, T. Káňa. Trenéři: Kalous a Varaďa.
Plzeň: Machovský - Kadlec, D. Sklenička, Jeřábek, Moravčík, Kubka, Pulpán - Kratěna, Bližňák, Schleiss - Indrák, Kracík, Kubalík - J. Sýkora, Lev, Johnson - Poletín, Preisinger, Kristl. Trenéři: Michal Straka a Čihák.

Reklama

Související témata: