Hlavní obsah

Olomouc - Vítkovice 2:3 PPOlomouc po sedmi výhrách našla přemožitele

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Vyrůbalík 1 : 0
38. Balán 1 : 1
57. Knotek 2 : 1
58. Olesz 2 : 2
62. Kovář 2 : 3
Záznam online reportáže

Olomouc

Hokejisté Olomouce podlehli v 11. kole extraligy Vítkovicím 2:3 v prodloužení a poprvé po sedmi vítězstvích za sebou poznali přemožitele. Svěřenci trenéra Zdeňka Venery sice dvakrát vedli, ale v 58. minutě rychle odpověděl Rostislav Olesz a v čase 61:27 rozhodl obránce Lukáš Kovář.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Útočník Vítkovic Jiří Burger (zleva), olomoucký obránce Jiří Ondrušek a brankář Olomouce Branislav Konrád v utkání 11. kola extraligy.

Článek

Olomouc byla v úvodu aktivnější a Kantora prověřil bek Ondrušek. Mora následně odolala při Kucarczykově trestu a v páté minutě se radovala z vedení. Vítkovického gólmana, který měl zakrytý výhled, prostřelil od modré čáry mezi betony Vyrůbalík.

Domácí byli při chuti. Nevyužili sice přesilovku, ale pak pálil nebezpečně Valenta a další šanci měl Mikúš. Vítkovice se na konci úvodní části ubránily v dalším oslabení.

Ve druhé třetině se dlouho hrálo bez šancí, až v polovině duelu se ocitl v dobré pozici domácí Eberle, ale minul. Potom chyboval v přesilovce Štencel a Vodný po Řípově nahrávce mohl zvýšit, ale přestřelil. V 39. minutě se radovali hosté, když kombinaci Zdráhala s Burgrem zakončil Balán.

V úvodu třetí třetiny musel Konrád krýt pokusy Štencla a Zdráhala. Olomouc byla nebezpečná i při další přesilovce Vítkovic, když se do koncovky prosadil odvážně Laš. Konrád musel zasahovat proti Strapáčovi a Oleszovi. V 48. minutě domácím pomohla po Balánově pokusu tyč, nebezpečně pálil i Vandas.

V 57. minutě při Szturcově vyloučení vrátil Olomouci vedení Knotek po kombinaci beků Skrbka a Vyrůbalíka. Za 49 vteřin ale při Valentově vyloučení vyrovnal Olesz, který získal puk na levém kruhu a prostřelil Konráda. V nastavení rozhodl střelou od modré čáry Kovář.

11. kolo hokejové extraligy:
HC Olomouc - HC Vítkovice Steel 2:3 v prodl. (1:0, 0:1, 1:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 5. Vyrůbalík (Kafka), 57. J. Knotek (Skrbek, Vyrůbalík) - 38. Balán (Burger, P. Zdráhal), 58. Olesz, 62. L. Kovář (P. Zdráhal). Rozhodčí: Hribik, Lacina - Bryška, Polonyi. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:1. Diváci: 4829.
Olomouc: Konrád - Skrbek, Vyrůbalík, Valenta, Jaroměřský, Staněk, Ondrušek, Rašner - Kafka, J. Knotek, Laš - Holec, A. Zeman, T. Mikúš - Eberle, Řípa, Vodný - Kucharczyk, Herman, Jergl. Trenéři: Venera a Tomajko.
Vítkovice: Kantor - Čerešňák, Kudělka, Sloboda, Štencel, L. Kovář, Pastor - Olesz, Strapáč, Szturc - E. Němec, Kolouch, Kucsera - P. Zdráhal, Balán, Burger - J. Káňa, M. Hlinka, Húževka. Trenéři: Svozil a Petr.

Reklama