Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Brno 4:0Mladá Boleslav porazila Brno, Rittich má premiérovou nulu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
20. Stříteský 1 : 0
33. Pabiška 2 : 0
52. Bárta 3 : 0
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav

Hokejisté Mladé Boleslavi porazili v 11. kole extraligy Brno 4:0 a i popáté v sezóně doma bodovali. Bruslařský klub tak ukončil sérii Komety, která vyhrála poslední tři zápasy. Premiérovou nulu v extralize si připsal brankář David Rittich, který pochytal všech 42 střel soupeře.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Boleslavský Lukáš Pabiška se raduje z gólu proti Kometě.

Článek

Minulými výkony namlsané mladoboleslavské publikum se tentokrát dočkalo gólu po necelých třech minutách. Radim Hruška před brankou nezištně našel Látala, který mířil z ideální pozice přesně. Za hosty mohl kontrovat Ostřížek, který po přečíslení rozezvučel brankovou konstrukci. Následné minuty patřily opět domácím, kteří se v úvodní části starali Čiliakovi o práci v průměru každou minutu. A to si ještě Žejdl nechal v samostatném úniku utéct puk.

Výborného útočná řada si pak vynutila tlak i první přesilovku, ta se dokonce na závěrečných 47 vteřin změnila na dvojnásobnou. Gólově potrestat se ovšem Bruslařům podařilo až třetí faul Brna v závěru třetiny. Rána obránce Stříteského zapadla přesně do horního růžku Čiliakovy brány. Hosté při svých střeleckých pokusech naráželi na pozorného Ritticha, který si jistě poradil i s dalšími ošemetnými situacemi.

Němec kvůli výstupu s rozhodčím nedohrál

Ve druhé části střel i šancí ubylo. Výraznějšími byly jen dorážky domácího Radima Hrušky a hostujícího Čermáka, oba ale v těsné blízkosti brány narazili na připravené brankáře. Ten domácí navíc přidal i reflex při teči Hanzlíka. Na druhé straně tak zvýšil už na tříbrankový rozdíl Pabiška, který zamířil přesně nad vyrážečku. Hosté v té době hráli už bez útočníka Němce, jenž dostal za svůj výstup s čárovým rozhodčím osobní trest na deset minut a do konce utkání.

O větší zápletku se ještě mohl postarat Ostřížek, s dostatkem prostoru na střelu z mezikruží ale nenaložil ideálně. Podobně se vedlo také Čermákovi, který už ve třetí části ujel ve vlastním oslabení, ale střílel nepřesně. Pod největší palbou se ovšem Rittich ocitl při dvou oslabeních v krátkém sledu, čisté konto si ale vzít nenechal ani po dalších šancích Ostřížka a Jana Hrušky.

Když už byl překonán, zachránil na brankové čáře před dorážejícím Kaberlem jeden z obránců. Domácí krušné chvíle přečkali a znovu udeřili. Rozjetému Bártovi se odrazil puk přímo do jízdy a Čiliakovi nedal v sólu šanci. Závěr si domácí vychutnali, byť třeba Urban zcela sám u brankoviště zvedl puk až příliš.

11. kolo hokejové extraligy:
BK Mladá Boleslav - HC Kometa Brno 4:0 (2:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 3. M. Látal (R. Hruška), 20. Stříteský (D. Výborný, Bárta), 33. L. Pabiška (Jarůšek), 52. Bárta (Jarůšek, Žejdl). Rozhodčí: Hodek, R. Svoboda - Bláha, Špůr. Vyloučení: 4:5, navíc V. Němec (Brno) 10 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 4135.
Mladá Boleslav: Rittich - Voráček, Stříteský, Holub, Trončinský, Holub, Robar, Ovčačík - Pabiška, D. Výborný, Jarůšek - Pacovský, T. Urban, Hyka - Klimenta, R. Hruška, M. Látal - Bárta, Žejdl, Musil. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.
Kometa Brno: Čiliak - Spang, T. Kaberle, Kováčik, Hanzlík, Kuboš, Malec, Štindl - V. Němec, J. Hruška, Ostřížek - Vondráček, H. Zohorna, J. Káňa II - Dočekal, L. Čermák, Burian - T. Svoboda, Raška, R. Zohorna. Trenéři: Hadamczik, K. Beran a Pokorný.

Reklama

Související témata: