Hlavní obsah

Brno - Pardubice 6:1Hokejisté Brna v extraligové dohrávce deklasovali Pardubice

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Němec 1 : 0
7. Burian 2 : 0
24. Svoboda 2 : 1
28. Hruška 3 : 1
40. Čermák 4 : 1
44. Vondráček 5 : 1
54. Burian 6 : 1
Záznam online reportáže

Brno

Hokejisté Brna deklasovali v dohrávce 12. kola Tipsport extraligy Dynamo Pardubice 6:1 a v tabulce se posunuli na čtvrté místo. Východočeši pod vedením nového kouče Richarda Krále ani ve druhém utkání nebodovali a zůstali dvanáctí. Moravanům pomohly k úspěchu dvě využité přesilovky. Dvě branky domácích vstřelil Vilém Burian, gól a dvě asistence si připsal Leoš Čermák. Kouč Komety Alois Hadamczik tak oslavil svůj jubilejní 700. extraligový duel vítězstvím.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Hokejisté Komety slaví gól proti Pardubicím v dohrávce 12. kola Tipsport extraligy.

Článek

Po prohře se Spartou udělal trenér Král ve snaze oživit výkon svých svěřenců změny v sestavě, záměr mu však nevyšel. Už v páté minutě při první početní výhodě skóroval Vojtěch Němec. Za pouhých 85 sekund přidal druhý brněnský gól Burian. Král si vzal oddechový čas a ejistého brankáře Kristana vystřídal Maxwell. Dynamu se podařilo alespoň zastavit další brankový příděl a částečně srovnat krok. Vývoj zápasu diktovala nadále Kometa. Hosté hrozili rychlými protiútoky, dopláceli však na nepřesnou koncovku.

Do druhé třetiny vstoupili Pardubičtí s možností při 46 sekund dlouhé přesilovce pět na tři korigovat výsledek. Z početní výhody však po kombinačních chybách brankáře Čiliaka vážněji neohrozili. Naopak po návratu z trestné lavice domácí Hanzlík neproměnil sólový nájezd a při další šanci v oslabení netrefil Kaberle volnou branku. Dynamu se podařilo vstřelit kontaktní gól o chvíli později, když Jakub Svoboda protlačil kotouč přes Čiliaka do sítě.

Naději na zvrat vzal soupeři při přesilovce Brna Hruška, který volný prostor využil ke vstřelení třetího gólu. V závěru druhého dějství se dostali hosté aktivním napadáním protivníka opět do tlaku, Kometu v těchto chvílích podržel Čiliak. V době největšího náporu Pardubic ale Čermák v útočné třetině vybojoval v přetlačované u zadního mantinelu kotouč a Šeda si jej následně nešťastně tečoval do vlastní branky.

Do poslední třetiny už v týmu Pardubic chyběl kvůli zdravotním problémům Petr Sýkora. Kometa si svoje vítězství pojistila po střelách Vondráčka a Buriana. Utkání dotáhla už v pohodě k tříbodovému zisku a i v šestém domácím duelu tak bodovala.

Dohrávka 12. kola hokejové Tipsport extraligy:
HC Kometa Brno - HC Dynamo Pardubice 6:1 (2:0, 2:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 5. V. Němec (Kováčik, J. Hruška), 7. Burian (L. Čermák, T. Svoboda), 28. J. Hruška (Ostřížek), 40. L. Čermák, 44. Vondráček (Ostřížek, T. Kaberle), 54. Burian (T. Svoboda, L. Čermák) - 24. J. Svoboda (Čáslava). Rozhodčí: Hejduk, Hradil - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 5:5. Využití: 2:0. Diváci: 7245.
Kometa Brno: Čiliak - Spang, T. Kaberle, Kováčik, Hanzlík, Stehlík, Malec - V. Němec, J. Hruška, Ostřížek - Vondráček, H. Zohorna, J. Káňa II - T. Svoboda, L. Čermák, Burian - Dočekal, Raška, R. Zohorna. Trenéři: Hadamczik, K. Beran a Pokorný.
Pardubice: Kristan (7. Maxwell) - M. Šeda, Čáslava, Štajnoch, L. Havlík, Bokroš, Ščotka, od 41. min. navíc Nedbal - P. Sýkora, Redenbach, Rolinek - Tybor, Marcinko, Poulíček - Kolář, Tomášek, Starý - A. Havlík, Nahodil, J. Svoboda. Trenéři: R. Král a Zadina.

Reklama

Související témata: