Hlavní obsah

PSG - Real Madrid 0:0Ani Ibra, ani Ronaldo, kanonýři vyšli naprázdno. Bony pomohl Manchesteru City

Aktualizováno

Fotbalisté Paris Saint-Germain a Realu Madrid zatím v letošním ročníku Ligy mistrů neinkasovali a výtečné obrany kralovaly i jejich středečnímu vzájemnému souboji. V Parku princů se neprosadili ani vyhlášení kanonýři obou týmů, domácí Zlatan Ibrahimovic a hvězda hostů Cristiano Ronaldo, šlágr milionářské soutěže skončil bez branek. V duelu mezi Manchesterem City a Sevillou (2:1) měl podíl na vyrovnávacím gólu domácích exsparťan Wilfried Bony, vítězství jim zařídil v nastavení Belgičan Kevin De Bruyne.

Foto: Thibault Camus, ČTK/AP

Rozčarovaný Cristiano Ronaldo, proti Paris St. Germain se ani on gólově neprosadil.

Článek
Fotogalerie

Real měl v úvodním poločase převahu. Nejblíže vedoucí branky byl hostující Jesé, jehož ránu v šestnáctce vykopl Trapp. Gólman PSG poté vyškrábl i Ronaldovu hlavičku po rohu. Ani ve druhé půli se diváci v Parku Princů branky nedočkali. Velkou šanci neproměnil Ronaldo, když z úhlu netrefil branku. Největší ofenzivní hvězda domácích Ibrahimovic se přes obranu Bílého baletu prakticky vůbec neprosadila.

Malmö díky kapitánu Rosenbergovi doma zdolalo Šachtar Doněck 1:0 a poprvé v této sezóně v soutěži bodovalo. Naopak ukrajinský tým i potřetí ve skupině A prohrál a neskóroval.

Sevilla začala v Manchesteru lépe a ve 30. minutě ji poslal do vedení Konopljanka, po akci Bonyho však záhy vyrovnal vlastním zásahem Rami. Druhé vítězství City v LM zařídila přesnou střelou v první minutě nastavení letní posila z Wolfsburgu De Bruyne. Skupinu D vede o bod finalista minulého ročníku Juventus Turín, který doma bez branek remizoval s Mönchengladbachem.

Přemožitel Sparty remizoval

Druhý manchesterský klub United v Moskvě proti CSKA uhrál remízu 1:1 a ve skupině B má stejně jako ruský tým čtyři body. Přemožitel Sparty ze třetího předkola otevřel skóre v 15. minutě. Penaltu Jeremenka sice De Gea vytáhl na tyčku, ale dorážející Doumbia vrátil míč za záda španělského brankáře. Hosté vyrovnali v 65. minutě po hlavičce Martiala, který tak odčinil hru ruku před pokutovým kopem. Skupinu před United a CSKA vede se šesti body Wolfsburg. Ten díky gólům Dosta a Kruseho z druhé půle porazil na svém hřišti PSV Eindhoven 2:0.

Atlético si v Madridu poradilo s outsiderem Astanou a zvítězilo 4:0. V prvním poločase se trefili Saúl a Martínez, po změně stran přidal třetí gól Óliver Torres a do vlastní sítě zamířil Dedečko. Atlético má po třech duelech ve skupině C šest bodů stejně jako Benfica.

Lisabonský celek se znovu nedočkal historické výhry v Turecku, přestože na hřišti Galatasaraye vedl už od druhé minuty po zásahu Gaitána. Hosté ale ještě do pauzy náskok ztratili a v Istanbulu prohráli 1:2. Galatasaray zásluhou penalty Inana a gólu Podolského ukončil sérii deseti pohárových utkání bez vítězství.

3. kolo základních skupin fotbalové Ligy mistrů:
Skupina A:
Malmö - Šachtar Doněck 1:0 (1:0)
Branka: 17. Rosenberg. Rozhodčí: Sidiropulos - Efthimiadis, Kostaras (všichni Řec.). Diváci: 20 500.
Paris St. Germain - Real Madrid 0:0
Rozhodčí: Rizzoli - Di Liberatore, Tonolini (všichni It.). Diváci: 46 858.
Skupina B:
CSKA Moskva - Manchester United 1:1 (1:0)
Branky: 15. Doumbia - 65. Martial. Rozhodčí: Carballo - Alonso, Yuste (všichni Šp.). Diváci: 17 000.
Wolfsburg - PSV Eindhoven 2:0 (0:0)
Branky: 46. Dost, 57. Kruse. Rozhodčí: Mallenco - Del Palomar, Cabanero (všichni Šp.). Diváci: 23 375.
Skupina C:
Atlético Madrid - Astana 4:0 (2:0)
Branky: 23. Saúl, 29. Martínez, 63. Ó. Torres, 89. vlastní Dedečko. Rozhodčí: Kulbakov - Maljutin, Masljanko (všichni Běl.). Diváci: 33 853.
Galatasaray Istanbul - Benfica Lisabon 2:1 (2:1)
Branky: 19. Inan z pen., 33. Podolski - 2. Gaitán. Rozhodčí: Collum (Skot.) - MacGraith (Ir.), Connor (Skot.). Diváci: 33 615.
Skupina D:
Manchester City - FC Sevilla 2:1 (1:1)
Branky: 36. vlastní Rami, 90.+1 De Bruyne - 30. Konopljanka. Rozhodčí: Nijhuis - Van de Ven, Schaap (všichni Niz.). Diváci: 45 595.
Juventus Turín - Mönchengladbach 0:0
Rozhodčí: Thomson - McGeachie, Stevenson (všichni Skot.). Diváci: 40 940.

Reklama

Související témata: