Hlavní obsah

Pardubice - Hradec Králové 2:5Východočeské derby ovládl Hradec, Král na první výhru stále čeká

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Svoboda 1 : 0
28. Pláněk 1 : 1
35. Courchaine 1 : 2
36. Čáp 1 : 3
44. Šimánek 1 : 4
46. Čáslava 2 : 4
60. Bednář 2 : 5
Záznam online reportáže

Pardubice

První východočeské derby v sezóně ovládli na ledě Pardubic hokejisté Hradce Králové. Domácí se sice po aktivním nástupu dostali do vedení, ale od druhé třetiny přebral iniciativu Mountfield, který také čtyřmi góly otočil stav utkání na svou stranu.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Hokejisté Hradce Králové slaví gól na ledě Pardubic.

Článek

Hradec si připsal první venkovní výhru po čtyřech porážkách v řadě, naopak pardubický trenér Richard Král se ani na třetí pokus nedočkal bodového zisku.

Deváté derby po návratu Hradce do extraligy začali lépe hokejisté Pardubic, kteří se museli obejít bez střelce Sýkory, naopak poprvé v nejvyšší soutěži nastoupil Panna. Už po necelých dvou minutách promarnil šanci Tomášek, krátce poté pálil nad branku Voženílek. Až třetí šance domácích skončila gólem, když Svoboda přelstil Kacetla ranou na bližší tyč.

Hradec se rozjížděl pomaleji. První vážnější šanci měl až po deseti minutách Bednář, který ale trefil jen Maxwellův beton. Mimo branku pak mířil po úniku z křídla Kudrna. Pardubice oproti minulým zápasům hrály dostatečně sebevědomě a v závěru první části měli dobré střelecké možnosti Tybor a Poulíček.

Hradeckým hokejistům pomohla přestávka a od druhé třetiny to byli oni, kdo určoval ráz zápasu. Nadějné přečíslení jim ještě vpádu zhatil Ščotka, ale ve 28. minutě se už z vyrovnávací branky radoval důrazný Pláněk. A odstartoval tak velmi vydařenou pasáž Mountfieldu. Pardubice sice poté hrály vůbec první přesilovku zápasu, ale musely se spíše bránit při úniku Červeného.

Už při hře pět na pět se před Maxwella protáhl Šimánek, ale blafák na malém prostoru mu nevyšel. Vedoucí gól Hradce tak zařídil ve 35. minutě Courchaine, který proměnil ideální pas zpoza branky od Červeného. Za 41 vteřin pak na modré čáře napřáhl Čáp a jeho střela prošla až za Maxwella. Tečku za obratem mohl přidat Kudrna, ale jeho střela se odrazila jen od tyče do tyče a pak mimo branku.

Bednář zpečetil výhru hostů

Pardubice nedokázaly vůbec reagovat a znovu upadaly do mizérie. Ve 44. minutě navíc fatální chybu v jejich obraně potrestal snadným gólem Šimánek. Zdálo se, že je rozhodnuto, ale domácí v přesilovce ještě vykřesali naději, když Kacetl přes hráče před sebou neviděl Čáslavovu střelu. Dynamo po brance ožilo, ale stále naráželo na sešikovanou obranu rivala.

Hradec si závěr utkání, které sledovala poprvé v sezoně zcela zaplněná pardubická aréna, pohlídal. Tříbodovou výhru Mountfieldu neodvrátila ani hra Pardubic bez brankáře, ke které sáhli trenéři už v čase 56:39. Více než břevno po Svobodově tečované střele však Dynamo nevyprodukovalo.

Definitivní rozhodnutí padlo 21 vteřin před koncem, kdy po sérii vyloučení na obou stranách zužitkoval přesilovku pět na tři Bednář.

13. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Dynamo Pardubice - Mountfield Hradec Králové 2:5 (1:0, 0:3, 1:2)
Branky a nahrávky: 4. J. Svoboda (Marcinko), 46. Čáslava (Tybor) - 28. Pláněk (T. Knotek), 35. Courchaine (Červený), 36. Čáp (Köhler, Kopta), 44. Šimánek (J. Kudrna), 60. Bednář (Köhler, Vydarený). Rozhodčí: Souček, Šindler - Bláha, Špůr. Vyloučení: 7:7. Využití: 1:1. Diváci: 10 194 (vyprodáno).
Pardubice: Maxwell - M. Šeda, Štajnoch, Čáslava, Nedbal, Bokroš, Ščotka, J. Zdráhal - Tybor, Marcinko, J. Svoboda - Poulíček, Redenbach, Rolinek - Kolář, Tomášek, Starý - Moučka, Voženílek, Panna. Trenéři: R. Král a Zadina.
Hradec Králové: Kacetl - Pláněk, Vydarený, Hronek, Čáp, Dietz, Jank, Vašíček - J. Kudrna, T. Knotek, Šimánek - Bednář, Kukumberg, Dej - Červený, Ihnacak, Courchaine - Köhler, Vantuch, Kopta. Trenéři: Draisaitl a T. Martinec.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články