Hlavní obsah

Baník - Příbram 0:2Ostrava doma podlehla Příbrami a zůstala poslední

MinutaMin. Tým Hráč Akce
20. Rezek 0 : 1
86. Barák 0 : 2
Záznam online reportáže

Fotbalisté Ostravy v 11. kole Synot ligy doma nestačili ani na Příbram a po porážce 0:2 zůstali se čtyřmi body poslední. Středočechy v první půli poslal do vedení Jan Rezek, výhru v závěru zpečetil svou první ligovou trefou Antonín Barák. Příbram s Ostravou neprohrála popáté v řadě, nejhorší ligový start Baníku v historii se naopak prohlubuje.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Příbramští hráči se radují z gólu proti Ostravě.

Článek

Zlá aktuální forma obou týmů se naplno zrcadlila i v kvalitě celého zápasu. Výkon Ostravy snesl ligové měřítko snad jen v zahajovací desetiminutovce. Aktivní vstup mohl přetavit v sedmé minutě ve vedoucí trefu Mišák, ale návrat do základní sestavy mu překazila dobře postavená tyč příbramské branky.

Spousta chyb a nepřesností na obou stranách ale fotbal záhy stáhla do podprůměru. Příbram jedné z ostravských ztrát ve středu hřiště využila k rychlému přenesení hry: Susův pas nacentroval z pravého křídla Štípek k nohám Rezka, který se na deseti metrech zbavil bránícího Dostála a Pavlenkovi přesným volejem nedal šanci.

Ostravu už nic horšího asi nemohlo potkat. Proti zataženému soupeři působila naprosto neškodně, a i když měla míč pod kontrolou, Hrušku v příbramské brance nevyvedla z klid ani náznakem.

Příbrami stačilo bránit a čekat na brejk. Kdyby proměnila jeden ze tří rychlých kontrů do otevřené obrany, mohla mít už dávno před koncem klid. Bednář ale v 58. minutě s Pavlenkou obstřelil i bránu, Zápotočný o deset minut později záhadně snad ze tří kroků netrefil prázdnou bránu a totální střelecký zmar Příbrami završil čerstvý Barák, jemuž se po sólu zamotal míč mezi nohama a nakonec špatně vystřelil mimo.

Hosty to deset minut před koncem mohlo pořádně mrzet. Mišákův povedený volej měl tvrdost i přesnost, ale Hruška stál na správném místě. Až čtvrtou vyloženou příležitostí už Příbram nepohrdla a Kramešovu ránu dorazil do sítě Barák.

11. kolo fotbalové Synot ligy:
Baník Ostrava - 1. FK Příbram 0:2 (0:1)
Branky: 20. Rezek, 86. Barák. Rozhodčí: M. Paták - Mokrusch, Pochylý. ŽK: Kaša, Mičola - Pilík, Zápotočný, Štípek, Hruška. Diváci: 3538.
Ostrava: Pavlenka - Dostál, Kaša, Machovec, Ježdík - Lásik (77. Holzer), Mišák - Narh, Kukec, Mičola (56. Szotkowski) - Červenka (46. De Azevedo). Trenér: Korytář.
Příbram: Hruška - Sus, Dosoudil, Zápotočný, Divíšek - Hnáníček - Štípek (75. Barák), Pilík, Rezek (85. Tregler), Končal (64. Krameš) - Bednář. Trenér: Tobiáš.

Reklama

Související témata: