Hlavní obsah

Zlín - Litvínov 3:2 SNZlín doma poprvé v sezóně vyhrál, v nájezdech udolal Litvínov

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Kotvan 1 : 0
6. Smolka 1 : 1
19. Frolo 1 : 2
33. Ondráček 2 : 2
65. Čech 3 : 2
Záznam online reportáže

Zlín

Hokejisté Zlína si ve 14. kole Tipsport extraligy mohli vychutnat první domácí výhru v sezóně, když porazili Litvínov 3:2 po samostatných nájezdech. Severočechy doma zdolali už pojedenácté za sebou, Litvínov na zlínském ledě uspěl naposledy v lednu 2010. Berani měli před svými diváky na kontě dosud pět porážek, nedělním úspěchem si navíc připsali jubilejní 1000. výhru v nejvyšší soutěži. Nájezdy rozhodl útočník Filip Čech.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zlínští hokejisté se radují z gólu (ilustrační foto).

Článek

Litvínovští nezačali zápas úplně šťastně, při rozehrávce ve třetí minutě totiž "namazali" Kubišovi a s jeho střelou pod horní tyč nemohl Janus nic dělat. Vzápětí mohli Severočeši srovnat při přesilovce, Marušák ale skočil do gólové střely do prázdné branky. Zanedlouho už však Kašík kapituloval, když Gerhát našel u tyčky neomylného Smolku.

Zpět vedení si mohli domácí vzít při čtyřminutové přesilovce, avšak únik Ondráčka zastavila tyč. Poté se už hrál hokej hlavně od obran, přesto se chvíli před první pauzou prosadil bek Frolo, jenž dokonale usadil nenápadnou střelu do horního růžku.

Na začátku druhé části si oba celky zahrály dvakrát početní výhodu, ovšem ty doprovázelo mnoho nepřesností. Za zmínku stojí jen dorážka Čachotského či dělovka Pavlíka. V půlce zápasu byl sám před brankářem Vervy Vlach, puk mu ale v klíčový moment uskočil. Po něm předvedl ukázkové sólo Říčka, na jehož konci si položil Januse, jeho beton se mu však přehodit nepodařilo.

Ve 33. minutě už byl ale stav znovu nerozhodný: Vlach našel před brankou volného Ondráčka, který bez přípravy skóroval. Otočit vývoj mohl Kubiš, puk ovšem poslal jen do lapačky hostujícího gólmana.

Nájezdy ovládli Berani

V úvodu třetího dějství mohl přesilovku zužitkovat Čachotský, jenž pálil do protipohybu Januse, branku však těsně minul. Na druhé straně dobře tečoval Martynek a ještě se dostal k dorážce, to ale zatáhl za záchrannou brzdu v podobě faulu Cibák. Pak měl na hokejce gól Pavelka, jenže Kašík mu na brankové čáře kotouč vyškrábl.

Verva byla ve třetí dvacetiminutovce lepším celkem, avšak proti byl Kašík. A to i při ráně Lukeše. Světlý moment Beranů předvedl opět sólo akcí Říčka, při koncovce však správně nezacílil. V závěru třetiny a na začátku prodloužení měl Litvínov opět k dispozici přesilovou hru, domácí obrana se ale i s trochou štěstí ubránila.

Rozhodnout pak mohl Kubiš, nedokázal ale dostat kotouč do zcela odkryté klece. Na druhé straně měl dobrou příležitost Trávníček, avšak neproměnil a navíc ho fauloval Hanzl. Do následných nájezdů tak zasáhnout nemohl. Zlínští v nich byli nakonec úspěšnější, skóroval Čech a Čachotský, Kašík neinkasoval.

14. kolo hokejové Tipsport extraligy:
PSG Zlín - HC Verva Litvínov 3:2 po sam. nájezdech (1:2, 1:0, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 3. Kubiš, 33. Ondráček (Roman Vlach, Marušák), rozhodující sam. nájezd F. Čech - 6. Smolka (Gerhát, Kubát), 19. Frolo (Hübl, Lukeš). Rozhodčí: Hradil, Hribik - Jindra, Zíka. Vyloučení: 5:7. Bez využití. Diváci: 4380.
Zlín: Kašík - Kotvan, O. Horák, Matějíček, Žižka, Marušák, Řezníček - Čachotský, Cibák, Kubiš - Okál, P. Holík, Říčka - D. Šťastný, Roman Vlach, O. Veselý - Ondráček, Sedláček, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.
Litvínov: Janus - Chaloupka, Kubát, F. Pavlík, Frolo, Gula, T. Pavelka, Z. Sklenička - Jánský, Hübl, Lukeš - Martynek, Hanzl, Trávníček - Jurčík, Piroš, M. Hořava - Kučera, Smolka, Gerhát. Trenéři: Rulík a Weissmann.

Reklama

Související témata: