Hlavní obsah

Pardubice - Ml. Boleslav 5:1Pardubice porazily Mladou Boleslav 5:1, využily čtyři přesilovky

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Nahodil 1 : 0
6. Tybor 2 : 0
8. Nahodil 3 : 0
31. Pabiška 3 : 1
41. Redenbach 4 : 1
45. Štajnoch 5 : 1
Záznam online reportáže

Pardubice

Hokejisté Pardubic zvítězili ve 14. kole Tipsport extraligy nad Mladou Boleslaví 5:1 a zlomili tak třízápasovou sérii porážek. První výhru a zároveň i premiérový bodový zisk tak ve čtvrtém duelu od svého jmenování slaví nový pardubický trenér Richard Král. Východočeši rozhodli zápas už v první desetiminutovce, ve které využili všechny tři nabídnuté přesilovky. Mladá Boleslav už osm utkání za sebou střídá pravidelně výhry a porážky.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Pardubičtí hokejisté se radují z gólu.

Článek

Mladá Boleslav se hned v úvodu utkání vrhla do útoku a po deseti vteřinách měl šanci Jarůšek. Další minuty ale patřily výhradně domácím. Dynamo dostalo k dispozici tři přesilovky a všechny využilo. Ve druhé minutě potrestal Rittichovu špatnou rozehrávku střelou do prázdné branky Nahodil. Nejistý start mladoboleslavského gólmana pak využil i bekhendovou střelou Tybor. Perfektní nástup dokonaly Pardubice v čase 7:27, když se zblízka podruhé trefil Nahodil.

Od čtvrtého gólu hosty zachránila tyčka, která zvonila po tečované střele Redenbacha. Až poté se Boleslav vzchopila a solidní možnost na snížení promarnil Pacovský.

I druhou část začali lépe hosté a znovu se do šance tlačil Jarůšek, ovšem mířil jen do Maxwella. Snaha Středočechů přinesla výsledek v polovině zápasu, když se po dlouhém obléhání pardubické branky prosadil důrazný Pabiška.

Vítězství Dynama zpečetil Štajnoch

Tentýž hráč mohl snížit na rozdíl jediné branky, ale při přesilovce tentokrát na Maxwella nevyzrál. Neúspěchem skončil také tvrdý pokus Bárty. Ve 37. minutě skončil zápas pro Látala, který kolenem nešetrně fauloval Tybora. Pardubice si v pětiminutové přesilovce dlouho nevěděly rady, o její část se navíc připravily vlastním přestupkem. Až v závěru druhé části trefil Rolinek tyč.

Dynamo dlouhou výhodu nakonec přece jen využilo na začátku třetí třetiny. Pomohl jim k tomu další faul hostů a přesilovka pět na tři. Po střele Štajnocha a odrazu puku od zadního mantinelu se nejrychleji zorientoval Redenbach. Boleslav pak promarnila přesilovou hru, po jejím skončení navíc neuhlídala Štajnocha, který se vracel na led, a ten zakončil únik ranou mezi Rittichovy betony.

Při další početní výhodě hostů pálil z dobré pozice Pacovský, ovšem trefil jen Maxwella do masky. Pardubice závěrečné minuty kontrolovaly a držely hru daleko od své branky, dobré možnosti navíc nevyužili Svoboda a Moučka. Na prvním úspěchu pod trenérem Králem to už ale nic nezměnilo.

14. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Dynamo Pardubice - BK Mladá Boleslav 5:1 (3:0, 0:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 2. Nahodil, 6. Tybor (Moučka, Štajnoch), 8. Nahodil (Poulíček), 41. Redenbach (Štajnoch, Čáslava), 45. Štajnoch (Nahodil, Maxwell) - 31. Pabiška (Voráček, Jarůšek). Rozhodčí: Horák, Pešina - Barvíř, Skopal. Vyloučení: 8:8, navíc M. Látal (Mladá Boleslav) 5 min. a do konce utkání. Využití: 4:0. Diváci: 6844.
Pardubice: Maxwell - L. Havlík, Štajnoch, Čáslava, Nedbal, Bokroš, Ščotka - Tybor, Marcinko, J. Svoboda - Poulíček, Redenbach, Rolinek - Moučka, Nahodil, Voženílek - Tomášek, Kaut, Starý. Trenéři: R. Král a Zadina.
Mladá Boleslav: Rittich - Voráček, Stříteský, Holub, Trončinský, Robar, Ovčačík, Kučný - L. Pabiška, D. Výborný, Jarůšek - Pacovský, Urban, M. Látal - Bárta, Žejdl, R. Hruška - Lenc, Musil, Ďurač. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín